Mot Köpenhamn och lite danskt ”julhygge”!

I morgon drar jag söderut över bron till Köpenhamn för en helg i julens tecken!

Första stoppet blir nog lunch (frokost) i Nyhavn, en snabb sväng förbi julbodarna som brukar stå uppställda där och sen lite mera shopping på det!

Magasin du Nord och Illum får man absolut inte missa såhär innan jul; Danmarks motsvarigheter till NK brukar flöda av julstämning så här års! Resten av Ströget går av bara farten, Illums Bolighus och deras julshop på gatuplan, längst in till höger i butiken är alltid värt ett besök. Vill man göra billiga fynd så kan jag tipsa om Søstrene Grene på Ströget, alldeles intill Helligåndskirken. Vill man hellre hitta unika julklappar ska man ta en sväng förbi alla små fina inredningsbutiker på Kompagnistræde (t ex Liebe). Sist, men absolut inte minst har vi ju min absoluta favorit; Notre Dame på Nørregade; en liten inredningsbutik som har det allra finaste julpynt du bara kan tänka dig!

Kanske tar vi en stärkande fika på Lagkagehuset när det börjar skymma innan vi drar oss mot Tivoli på andra sidan Rådhuspladsen, helgens höjdpunkt!

Känslan när man går in genom Tivolis grindar går liksom inte att beskriva, den är magisk! Ljus överallt, julmusik och små bodar med æbleskiver och julpynt så långt man ser. Jag hoppas kunna bjuda er på en bildkavalkad därifrån som heter duga i morgon kväll! 🙂

Så ser i alla fall planen ut, sen hur det blir i verkligheten är en annan sak. Men nu ska jag strax hem och packa väskorna, i morgon tidigt bär det av…

2 reaktioner på ”Mot Köpenhamn och lite danskt ”julhygge”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s