Jag var före Antikmagasinet!

Sitter och slökollar på Antikmagasinet på Kunskapskanalen som handlar om gammalt porslin, rätt som det är tipsar experten Joakim Bengtsson om att man ska börja använda sina jultallrikar att äta på. Klart man ska tycker jag!

Jag har ju äntligen, sen den här tallriken, en komplett samling Gustavsbergstallrikar med dekor av Stig Lindberg och Sven Jonson, och tycker att de är suveräna! Inte nog med att de är fina att se på och att duka med, de blir som små ”conversation pieces” när man börjar jämföra sina tallrikar runt bordet, vem som har fått vilket årtal och vad dekoren föreställer. Sen har ju alla sitt eget minne och sin egen inställning till jultallrikarna, de som hängde på mormors vägg eller stod och dammade i ett skåp hos föräldrarna…

Och som grädde på moset, de är extremt tåliga! Jag kör mina i diskmaskinen flera gånger om varje jul, och enligt ovan nämnda herr Bengtsson klarar de lätt 2000 diskar i maskin innan de dukar under (ursäkta den  dåliga ordvitsen)…

Kort sagt, fram med julporslinet och använd det! Och har du inget eget så är det löjligt billigt att införskaffa sig på Loppis.. Och tröttnar man på dem så kan man pyssla fina kakfat av dem!

8 reaktioner på ”Jag var före Antikmagasinet!

  1. Ja, det var smart! Aldrig ens tänkt tanken! Minns när jag jobbade i en handelsbod och det fanns MÄNGDER med tallrikar som ingen ville ha. Fast detta var början av 2000 talet och tallrikarna kostade 50-70 kronor då. Men minns det som mängder av tallrikar men nu när man går på loppis är det i så fall kopiösa mängder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s