Snart dags att börja mata småfåglarna!

Det börjar bli dags att stödutfodra småfåglarna nu när fler och fler insekter fryser ihjäl eller blåser bort i höstrusket, snart försvinner de sista bären och för våra söta stannfåglar finns det inte så mycket kvar att äta.. Redan tidigt i somras köpte jag den här (Helix Seed från the Nuttery) och hängde upp i vårt äppelträd fylld med fågelpellets och frön, jag var lite orolig för att de tre gråsparvsparen och talgoxarna som hade ungar under våra takpannor inte skulle hitta tillräckligt med mat under några blåsiga veckor i juni.

fågelmatareekollon

Jag tycker att Helixmataren är superfin, plus att den matchade den här jordnötsautomaten (Ekollon från Nelson) som jag har ett par av sen tidigare. Dessutom förhindrar gallret runt den kajor från att ta sig in och roffa åt sig all småfågelmat, nåt vi brukar ha problem med om vintrarna…

Men nu kollar jag vidare på fler olika fågelmatare, för om jag skulle nöja mig med de där skulle jag inte få göra annat än att fylla på frön och nötter hela vintern! Vår trädgård är ett populärt tillhåll för fåglar vintertid. Egentligen vill jag ha nåt som rymmer mycket frön som man slipper fylla på så ofta. Har kikat lite på den här foderladan som jag tycker är jättefin, men är lite osäker på om den passar in i vår trädgård…

foderlada

Och de här små talgbollsstjärnorna är ju ursöta! Men kajorna skulle plocka ut talgbollarna och försvinna med dem på nolltid…

stjärna

Man kanske skulle satsa på några till matare från the Nuttery ändå? Finns ju ett par olika modeller att välja på och Helix är ju onekligen snygg…

helix

Eller så får jag klura vidare på den här frågan och fortsätta att fylla på frön ett par gånger om dagen i vinter!

Här hittar man för övrigt en mycket matnyttig liten folder om just småfåglar i trädgården!

2 reaktioner på ”Snart dags att börja mata småfåglarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s