En snabbrecension av Allers Julmagasin 2014

Igår kväll gick jag till sängs med den här godingen, full av förväntan! Och jag får väl säga som så att det blev både positiva och negativa överraskningar!

Det jag såg mest fram emot var nog ändå pysslet och kanske ett och annat recept. Stickning & virkning är inte riktigt min grej, och ”hemma hos”-reportage i den här typen av tidningar brukar sällan falla mig i smaken, då är jag nog mer sorten som gillar Elle Decoration, Sköna Hem eller varför inte danska Bolig Magasinet?

Hur som helst, inredningsreportagen hade mycket riktigt inte så mycket att ge mig mer än att det såg mysigt och juligt ut. När det kom till pysslet var det väl en sisådär hälften som föll mig i smaken; en del kändes onödigt krystat (typ pyssla bara för att, utan nåt egentligt mål eller användningsområde), medans annat kändes mer som gammal skåpmat (kanske mest för att jag jämför med amerikanska magasin och forum som t ex pinterest?).

Men ett par saker gick jag igång ganska ordentligt på trots allt och de vill jag gärna dela med mig av, men det känns lite fel att publicera deras artiklar såhär (rent upphovsrättsligt), så jag har istället hittat liknande projekt på olika håll som jag tänkte presentera för er!

Det första som fångade mitt intresse var en rad söta gipstomtar (liknande de på bilden här nedan) som dök upp redan på första uppslaget! En perfekt idé till barnvänligt pyssel tänkte jag, hur många av oss har inte gjutit gipsfigurer på dagis när vi var små? De här kändes dessutom lite härligt kitchigt retro sådär. Hittade gjutformar på Panduro så nu är den stora frågan, ska jag gjuta dem i gips för inomhusbruk eller betong så att de kan stå ute..?

Catalogue

 

Nästa projekt jag fastnade för är väl egentligen ingen nyhet, det handlar helt enkelt om att hänga upp julgranskulor på en gren!

branch-ornament-display31 allwhiteNO07

Perfekt när man inte får plats med alla fina kulor i sin gran. Funkar både som ”centerpiece” när man dukar bordet, som fönsterprydnad, eller varför inte hängande i taket? Och det bästa av allt, det går att variera i all oändlighet!

Använd ormhassel, lärkträd, vanliga knotiga grenar eller kanske tall, spraymåla grenen i nån fin färg, täck den med glitter eller mossa, häng upp kulor i olika färger och former, eller varför inte kottar? Pinterest formligen kryllar av såna här idéer…

 

Tredje idén jag fastnade för gällde egentligen utomhusdekorationer. Ett litet cederträd i kruka på farstutrappen klätt i färgglada kulor!

Hittade ingen direkt motsvarighet till just det på nätet, men det här lilla trädet fångar min tanke rätt bra:

267643_980 267647_980

Jag fastnade för den här idén redan förra julen, men kom aldrig så långt… Jag ville ha en liten ”skabbig” grinch-inspirerad Ceder utanför dörren, alternativt som adventsgran inomhus. Förra året föll det på att jag dels tyckte att de var för dyra (närmre tusenlappen för ett dryga metern högt träd), dels inte tål minusgrader särskilt bra enligt uppgift från plantskolan plus att de är kinkiga med vattningen inomhus, och sen trillade ju den här lilla adventsgranen nästan helt gratis i min famn…

 

Det sista som fångade mig var ett recept på fransk nougat som jag bara måste prova!

WP_20141007_22_24_31_Pro

Har aldrig testat att göra det förut, men både jag och framförallt maken är galna i det! Så himla svårt att göra själv verkade det faktiskt inte heller, bara man håller koll på temperaturen!

 

Men nu är jag nyfiken, vad gillade du i Allers Julmagasin? Det är ju trots allt den första svenska jultidningen som kommer ut nu på hösten och den brukar vara populär! 🙂

3 reaktioner på ”En snabbrecension av Allers Julmagasin 2014

  1. Blev glatt överraskad av tidningen! Väntade mig bara tantig hemslöjd och stickmönster, men det fanns ju massor med fint? Ska lätt göra de där pappersdiamanterna till min gran! Har letat efter en bra sån tutorial och den där blir perfekt tror jag 🙂 Härligt att den var så pass billig också 🙂 Då kan man unna sig!

    • Carina skriver:

      Ja, ser man till priset så får nan definitivt mycket inspiration per krona! Och du har helt rätt, pappersdiamanterna är ursöta. Fattar inte hur jag kunde missa dem..? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s