Nyfiken på årets glögg!

Blossas glöggnyheter har jag ju redan bloggat om, Lavendelglöggen avstår jag nog, men Blossa Lätt vinglögg och Blossa Frisk  kommer jag nog ge en chans!

Från de andra två stora glöggjättarna Saturnus och Dufvenkrooks/Herrljunga kommer det såklart också nyheter.

Saturnus lanserar Lusseglögg och Pepparkaksglögg. Saffransglögg är inte min grej, jag minns fortfarande Blossas årgångsglögg från 2010 som inte var nån höjdare enligt mig. Och Pepparkaksglögg? Den beskrivs på hemsidan som ”Här kompletteras de klassiska julkryddorna kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och pomerans, med smaken av pepparkakor från Nyåkers pepparkaksbageri i Västerbotten”. Nyåkers pepparkakor är visserligen bland de godaste köpepepparkakorna jag vet, men hur skiljer glöggen sig från vanlig glögg undrar jag..?  För när jag bakar pepparkakor smaksätter jag med just ovan nämnda kryddor (ok, bortsett från pomeransen då..). Men den kanske är kryddigare och sötare i smaken? Tja, jag får väl prova och se! Men med tanke på att deras senaste smaker; Delicatoboll och Hallonlakritsskalle inte varit några höjdare enligt mig så har jag ärligt talat inga jätteförväntningar… Fast å andra sidan, när jag tänker efter, Päronglöggen från dem var fantastiskt god! Så ok då, jag ska ge pepparkaksglöggen en ärlig chans! 🙂

Från Dufvenkrooks (numera uppköpt av Herrljunga Cider men bägge varumärkena verkar finnas kvar) hittar jag än så länge inga nyheter på hemsidan, men på vissa julbloggar har man kunnat följa smygpremiären för bl a Svartvinbärsglögg och Fikon & Portvinsglögg. Svartvinbärsglöggen ska enligt uppgift vara en lättglögg från Herrljunga och jag är riktigt nyfiken på denna! Minns med nostalgi mina barndomsjular när vi som ”var för små för vuxenglögg” fick varm svartvinbärssaft istället i muggarna… Svartvinbär är en tacksam smak att krydda också så den kan vara en riktig höjdare som glögg! Fikon & Portvin från Dufvenkrooks verkar vara en lite vuxnare vinglögg, men ändå helt i min smak! Fikon är ju rätt vanligt förekommande i julgodisrecept och ett trevligt portvin är ju sällan fel… Det blir nog ett inköp av bägge dessa för provsmakning när de lanseras för oss vanliga konsumenter (senare i höst antar jag)!

En reaktion på ”Nyfiken på årets glögg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s