Jag vet att jag tjatar om mina fågelmatare…

här bloggen, men nu har jag äntligen slagit till! Och anledningen till att jag tar upp det här igen är att jag tycker att småfåglar hör julen och vintern till! Framförallt domherrar då, gärna idylliskt placerade i en halmkärve (fast de inte ens gillar havre!). Och söta rödhakar, och tama talgoxar och blåmesar och uppburrade koltrastar och… 🙂

Vi åkte till Granngården tillsammans för att bunkra upp med fågelmat inför vintern (de har klubbkampanj för tillfället med bra priser på både fågelmat & tillbehör!) och dottern fick välja vilka matare vi skulle ha; det blev en lila för jordnötter och en turkos för talgbollar. När vi kom hem hjälptes vi åt att fylla och hänga upp dem. Den ena i plommonträdet och den andra i spaljén vid altanen, bägge två syns tydligt inifrån köket vilket också var meningen. Tanken är att både plommonträdet och spaljén ska förses med ljusslingor senare i höst så jag tror att det kommer se riktigt mysigt ut då!

SavedPicture-20141018145451.jpg SavedPicture-20141018145522.jpg

Sen plockade vi ner frömataren som vi hängde i äppelträdet i somras, plockade isär den och sköljde rent den (det blir rätt grisigt av fröskal, fågelmat & -spillning både i och runt matarna). De här matarna från The Nuttery är faktiskt riktigt smidiga att göra rent (till skillnad från de flesta andra), bara att plocka isär delarna och spola av med trädgårdsslangen. Dessutom är det tio års garanti på dem och så tycker jag att de är supersnygga! (Men nu försöker jag nog bara rättfärdiga inköpet av egentligen lite för dyra fågelmatare för mig själv…)

SavedPicture-20141018145527.jpg

När vi sen gick in igen och kikade från köksfönstret var de två nyupphängda matarna redan fulla av hungriga gäster!SavedPicture-20141018145544.jpg SavedPicture-20141018145539.jpg

Vi lyckades tom locka fram en större hackspett, men han höll sig lite i bakgrunden och stannade i ett av de små äppelträden bakom spaljén…

SavedPicture-20141018154230.jpg

Och nu sitter jag här vid köksbordet och myser med en kopp te, tittar ut på mina söta små fågelkompisar och lyssnar till deras kvittrande. En riktigt soft lördagseftermiddag om ni frågar mig! 🙂

3 reaktioner på ”Jag vet att jag tjatar om mina fågelmatare…

  1. Vad mysigt fåglarna ser ut att ha det:) Det skulle vara trevligt att kunna mata fåglar, men tyvärr skulle nog grannarna klaga och mina hundar skulle bli galna om det flög omkring en massa fåglar utanför fönstret – haha!

    • Carina skriver:

      Det enda vår hund ogillar med fåglarna är att de lockar hit grannens katt! Så den brukar få sig en utskällning emellanåt… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s