Är det ok att tjuvstarta advent?

Sen i helgen har jag sett det i fönster lite här och var, adventsstjärnor och -ljusstakar i fönstren. Nu ikväll när jag var ute med hunden såg jag det i mer än vartannat hus. Har folk alltid varit så tidiga med adventsbelysningen eller är det bara så att jag ser det nu eftersom jag stör mig  på det..?

För mig är advent snudd på helig, stjärnorna och fönsterljusstakarna åker upp sent på lördag kväll när huset är städat och fixat men tänds inte förrän på söndag morgon. Resten av ”julgrejerna” är jag inte alls lika militant med, jag har ju redan planterat små granar i utomhuskrukorna, satt upp ljusslingor i äppelträden och köpt hem både hyacinter och julstjärnor. Glöggflaskorna står uppradad i köket och burken med pepparkakor är full, men adventsstjärnorna och ljusstakarna hos oss får vackert vänta i några dagar till!

4 reaktioner på ”Är det ok att tjuvstarta advent?

 1. Marlene skriver:

  Det är tidigare i år! Exempelvis fyller jag år 30 oktober och jag började för många år sen servera glögg på mina små kalas. För att kunna det var jag tvungen att spara glögg från föregående år. Det behövde jag inte göra i år kan jag säga! Tycker också att amaryllis och hyasinter funnits tidigare i butik. Jag tror alltså att butikerna driver på även det privata julpyntandet.

 2. Carina skriver:

  Ja, det har du rätt i! Halloween- och Allhelgonagrejerna hann inte ens försvinna från butikerna innan julgrejerna dök upp i år..

 3. Jag tycker att alla får göra som de vill:) Hos mig ‘tjuvstartade’ jag för länge sedan för det mår jag bra av – inte själva tjuvstartandet utan juldekorationerna haha! Jag tycker bara det är trevligt och älskar att spana upp i alla fönster för att se alla fina dekorationer; vare sig det är innan eller efter advent:D

  • Carina skriver:

   Klart att alla får göra precis som de vill! Jag tjuvstartar ju med glögg och pepparkakor redan i oktober… 😉 Menade mer på att allting börjar tidigare och tidigare för varje år nu..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s