Mitt 2014 i bilder, en norpad sammanfattning!

Erica (aka Tomtens dotter) har en jättefin bildsammanfattning av sitt 2014 i sin blogg, jag norpade helt fräckt både upplägg och rubriker! Vad är det man säger, stöld är den ärligaste formen av smicker..?
1. Den bästa resan gick till NYC i januari. Jag och maken på tu man hand i en av världens härligaste städer.
WP_20140125_19_17_11_Pro
2. En vinterdag jag minns extra starkt måste bli den 24 januari, på ovannämnda resa till NYC. Det var mellan 10-15 minusgrader ute, klarblå himmel och strålande sol. Kylan gjorde att de flesta höll sig inomhus, men inte vi två. Vi tog tunnelbanan till Central Park som i princip var helt folktom och tog en promenad runt Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir… Jag skojar inte om jag säger att antalet personer vi mötte går att räkna på ena handens fingrar. Känslan av att strosa i en nästintill folktom park mitt i en av världens största städer var  rätt häftig!WP_20140124_10_59_27_Pro
3. En person jag spenderade mycket tid med (om man bortser från han som from mitten av februari huserade i min mage) är dottern. Jag har försökt spendera så mycket tid som möjligt med henne, medveten om att jag inte varit världens bästa mamma pga graviditeten. Trötthet och illamående rimmar illa med en femårings myror i brallan…WP_20140423_07_28_19_Pro
4. Ett extra fint matminne Hmm… Den här var svår. Jag har liksom inte varit så matfrisk det här året, har mest mått illa mellan februari-november, men mitt trädgårdsland lyckades förse mig med några godbitar som jag faktiskt hade aptit på! Och nä, skålen är inte pytteliten, det är blåbären som är megastora!WP_20140809_09_25_17_Pro
5. En vårdag jag minns extra starkt är årets vedhuggning. Varje år i mars-april är vi ett par familjer som åker och hugger vinterns ved tillsammans. Det är grannens föräldrar som har skog en knapp timmes bilresa härifrån och det brukar vara en superhärlig dag som börjar med gemensam frukost och avslutas med grillning på kvällen. Just i år var det extra härligt för solen sken på oss hela dagen och det var verkligen vår i luften!
WP_20140412_10_16_02_Pro
6. En stund för mig själv har tillbringats i hängmattan under mitt äppelträd. Det har blivit många timmar där i år eftersom jag har varit sjukskriven till och från och kom fram till att jag kan lika gärna ligga där och må illa/vara trött som inne i soffan framför tv:n… Allra bäst var det när äppelträdet blommade!
WP_20140501_10_07_06_Pro
7. En outfit jag kände mig snygg i gick nog inte att frambringa, det är inte mycket man känner sig fin i när kroppen växer ohejdat åt alla håll och kanter (eller det känns i alla fall så när jag är gravid), men bekväm kände jag mig i alla fall i mina jeans. Bodde i dem och hade dem till nästan allt, jobb som fritid. Tom på stranden emellanåt!
10390232_10152188161709022_1423916567719362220_n
8. Såhär såg min vardag allt som oftast ut, det blir ganska ensamt att vara hemma sjukskriven i längden. Då är det mysigt med sällskap, även om han mest bara ligger och sover så finns han där. Ligger nära och tigger kel, puffar till en ibland om man är stilla för länge och han är alltid med på en promenad om andan skulle falla på!
 SavedPicture-20151413355.jpg
9. En sommardag jag minns extra starkt var den när dottern lärde sig simma! Ska jag vara helt ärlig minns jag faktiskt inte exakt vilken dag det hände, men under ett par semesterveckor cyklade hon med sin pappa till utomhusbadet ett par km hemifrån och simtränade varje morgon. Gissa om det var en överlycklig tjej som kom hem en dag och berättade att nu kunde hon minsann simma? 🙂
WP_20140718_09_49_21_Pro

10. En minnesvärd fest blir svårt att komma med… Det har av förklarliga skäl inte blivit sådär jättemycket festande, men i juli var vi bjudna till Båstad  i samband med tennisveckan. Helt klart en roligare tillställning om man kan avnjuta det rosa bubblet på vip-hyllan, men de alkoholfria drinkarna var helt ok de med!WP_20140710_18_14_34_Pro

11. En viktig händelse måste vara att vi blev föräldrar för andra gången. Inte ett dugg planerat men absolut välkommet! Näst efter dotterns födelse får jag nog säga att det är det största som hänt mig!DSC_1546

12. Såhär såg mitt hem ut, eller åtminstone vår uteplats som vi färdigställde med soffgrupp och myshörna. Det har blivit mååånga sköna timmar här i år! Sena kvällar med tända ljus, goda drinkar och trevligt sällskap, i skuggan under ett parasoll när sommarsolen stekte som mest och nu på höstkanten, som här, insvept i en filt med en kopp hett te, tända lyktor och regnet smattrande mot taket…
WP_20140705_22_22_11_Pro
13. En höstdag jag minns extra starkt är såklart den 5:e november, dagen då vår lillprins kom till världen!
DSC_1560
14. Ett ställe jag spenderade mycket tid på under året är stranden strax nedanför vårt hus, ett populärt tillhåll för oss. Är det inte för mysiga promenader, så för sol och bad, SUP-paddling, lek eller pulkaåkning i sanddynerna (när det kommit snö då vill säga).WP_20140717_20_07_04_Pro
15. Ett foto som sammanfattar det här året måste bli den här bilden. Utsikten över min växande mage som följt mig större delen av 2014!
WP_20141013_18_06_21_Pro
Sådär ja, 2014 har varit ett tufft men fantastiskt år, nu hoppas jag bara att 2015 blir minst lika bra! 🙂

4 reaktioner på ”Mitt 2014 i bilder, en norpad sammanfattning!

    • Carina skriver:

      Ja, det har varit både händelsefattigt och -rikt på samma gång liksom.. Och jag ser fram emot din sammanfattning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s