Mysigt och enkelt julpyssel med indianpärlor!

Indianpärlor, rörpärlor, Hamapärlor eller pärlplattepärlor. Kärt barn har många namn!
beadedornaments3

På tal om pärlplattor så är det ett himla smidigt och anpassningsbart pyssel, min sexåring älskar att lägga pärlplattor och själv tycker jag att det är rätt rogivande att pyssla med.. Ja tom de mindre barnen kan pärla nu med de lite större maxipärlorna!

hama-bead-snowflakes

Och motiven går ju lätt att anpassa, Pinterest vimlar av bra idéer (och mönster) som vanligt, där hittade jag t ex snöflingorna ovan från Red Ted Art. På Heodeza hittade jag de här fina snöflingorna, överskådligt fotograferade och lätt att kopiera mönstren!

hama_0001Lt

Det finns tom speciella siter dedikerade till just pärlplattor som t ex engelska Bead Merrily där jag hittade tomten här nedan!

Hama_2004_001

Vissa  mönster måste man köpa (om man nu inte vill kopiera från bilden), men andra ligger ute gratis, t ex de här fina julkulorna!

hama-bead-tree-baubles

Slutresultatet kan bli lika snyggt som på bilden jag hittade på Jennifer’s Little World!

hama christmas-tree-decorations-made-with-hama-beads-and-ribbon_zpsffb0de34

Och vill man nu inte ge bort barnens alster (eller sina egna) i julklapp så går de ju alldeles utmärkt att hänga i granen, använda som glasunderlägg eller varför inte pryda fönstret med pärlade snöflingor istället för de traditionella utklippta i papper?

7 reaktioner på ”Mysigt och enkelt julpyssel med indianpärlor!

 1. Jag är faktiskt sugen på att pröva på att pärla lite – snöflingorna är ju såå fina:) Jag har inte gjort något sådant sedan jag var liten, men jag har lite pärlor här hemma som syskonbarnen har använt:) Dock skulle jag behöva fylla på med julfärger…

  • Carina skriver:

   Ja, visst är de fina!! Och man tänker kanske mest på det som barnpyssel, men både jag själv och barnlösa kompisar har fastnat i pärlandet flera gånger när dottern suttit med sina pärlor vid köksbordet…

 2. Snöflingorna var ju jättefina! 🙂 Min kusin o hennes barn gjorde en tomte och en gran tror jag det var förra julen som kunde stå själva typ som tomten du hade på bilden. Så de hade jag tänkt att vi skulle testa här hemma, men det får nog bli några snöflingor oxå! Fint att hänga i fönstrena 🙂

  • Carina skriver:

   Ja, jättefina att hänga i fönstren! Eller i granen, eller ha som underlägg på bordet, eller… Bara fantasin sätter gränserna! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s