Blossa 2015!

Nu är jag väl sist på bollen av alla julälskare, men jag blev faktiskt nyfiken igår när Blossa avslöjade årets årgångsglögg; Earl Grey.

Blossa-15-med-tesil

Jag gillar ju glögg och Earl Grey är en stapelvara i mitt teskafferi, men den stora frågan är väl hur de två smakerna är att kombinera? Den här är jag riktigt nyfiken på att provsmaka! Längtar tills den 1 oktober när den går att beställa…

Och nästa nyhet från Blossa är jag inte mindre sugen på att prova; Blossa 1895!

Blossa-1895-med-glas

Klippt från Blossas hemsida: ”Blossa presenterar en glögg baserad på ett kalkylblad med ingredienser från J.D. Grönstedts Vinhandel, daterat 1895. Chief Blender Åsa Orsvärn har tagit sig an ingredienslistan och utifrån den skapat en djup och fyllig starkvinsglögg med doft av torkad frukt, choklad, kaffe och nötter i en oemotståndlig kombination med speciellt utvalda glöggkryddor. Smaken är balanserad med en tydlig djup sötma från portvinet som avslutas med en klar kryddighet från nejlika och kardemumma.”

Det låter verkligen som en glögg i min smak! Även om jag kanske egentligen föredrar lite svagare glöggsorter rent alkoholmässigt så kan jag nog tänka mig att smutta på ett glas Blossa 1895 både en och två gånger i jul!

En reaktion på ”Blossa 2015!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s