Tusen år till julafton..

Årets julkalender i SVT, med ”Historieätarna” Erik Haag & Lotta Lundgren.

Jag vet faktiskt inte vad jag tycker om den… Har kollat på de två smakproven som ligger ute på youtube nu men så värst juliga känns de ju inte.

Det gjorde ju å andra sidan inte Piratskattens hemlighet heller när man såg klippen i förväg. Den kalendern hade jag definitivt inga som helst förhoppningar om, men det slutade ju ändå med att jag blev så frälst att jag såg varenda avsnitt!

Nåväl, det ger väl sig när årets kalender väl börjar.. Och det viktigaste är ju faktiskt att barnen gillar den, och det får vi ju ändå hoppas att de gör!

8 reaktioner på ”Tusen år till julafton..

  • Jag var faktiskt tvungen att titta på klippet en gång till nu när jag läste vad du tyckte, men jag ser nog inte det på riktigt samma sätt. Jag tycker mig läsa in att Erik har en relation till barnen sen tidigare och vet hur långt han kan gå innan han passerar gränsen. Det verkar ändå som att barnen har kul och så länge de är med på det så är det ok i mina ögon. Jag gissar att de här killarna är i sex-sjuårsåldern och då brukar de flesta barn kunna hantera ironi och tom själv utnyttja det när de skämtar..
   Men som sagt, det här är bara mina reflektioner, självklart är det inte ok om det nu skulle vara så att barnen inte är med på det!

   • Ungen ”jag tänker på ingenting” Erik – Det är därför det går så dåligt för dig.
    Eller Du ser ut som du fått en wiplesch skada. Nä, gillar det verkligen inte. Sen har jag varit en barn som fått höra mycket saker som jag upplevt som att de vuxna ser ner på mig.
    ”det där förstår inte du” ”du är fortfarande liten”, av min lärare fick jag höra att jag ljög.
    Det är väldigt olika hur barn tar sånt som vuxna bara ”slänger” ur sig utan att tänka på hur det landar.

    Men detta är bara ett litet urdrag, förhoppningsvis är kalendern i helhet bra.

   • Oj, då förstår jag nog mer varför du ser på det på det sätt du gör. Sånt ska inget barn behöva ta från nån vuxen!
    Jag relaterade mer till att jargongen vi har här hemma, ”rå men hjärtlig”, påminner om den i klippet, men alltid med en kärleksfull underton…

    Och du Charlie, Kram! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s