Julspaning på Erikshjälpens loppis!

Helgen som gick bjöd även på en snabbvisit av loppisen som drivs av Erikshjälpen här i stan.. Inte mycket juligt vid första anblicken, men sen hittade jag de här älsklingarna bland porslinet.. Mina jultallrikar! Nu har jag ju redan en komplett samling så de här godbitarna fick ligga kvar och vänta på en annan ny ägare, men 20 kr styck för dem är ett kap! Gustavsbergsporslin och dekor formgiven av Sven Jonson, ev av medlemmarna i den sk Halmstadgruppen.

Strax intill porslinet låg ett gäng såna här paket med pepparkaksformar i en låda och trängdes. Nu var jag inte jätteimponerad av kvaliteten på dem, och de flesta formarna har jag redan i andra varianter så det kändes inte heller så angeläget..

Och bland textilierna hittade jag en hel del juligt, mest dukar och tyvärr inga med mått som passar våra bord så de fick också stanna kvar…

Men jag längtar verkligen tills loppisarna i stan får upp sina julmarknader; jag älskar äldre, udda och unika julprylar!

6 reaktioner på ”Julspaning på Erikshjälpens loppis!

 1. Anna S skriver:

  Blev så sjukt inspirerad av porslinet, så nu har jag en leverans på gång av Stig Lindbergs (80-tal) jultallrikar för Gustavsberg. Love them!! Tack!!

  • Carina skriver:

   Åh vad kul!! 🙂 De är verkligen urfina! Sök här i bloggen på Lindberg eller Jonson så hittar du bilder
   på min samling! Längtar tills de kommer fram igen! ❤

   • Anna S skriver:

    Sen kommer jag även att införskaffa swedish grace assietter oxå. Passar perfekt till mina vita. Tänk, från inget julporslin till flera varianter 😊

   • Så länge man bara får plats med det så kan man nog inte ha för mycket julporslin! 😉 Swedish Grace Winter är för övrigt superfin!! Har inget Swedish Grace-porslin alls, men funderar på om man inte skulle ta och skaffa sig en skål eller nåt… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s