Vågar man ha levande ljus i granen..?

Sitter och bläddrar i Allers Julmagasin för jag vet inte vilken gång i ordningen (mitt nummer börjar bli sönderläst nu..) och fastnar för minigranen på sidan 75.. Jag älskar tanken på riktiga julgransljus i granen men i granarna som står på golvet går det fetbort; hund, två ungar och ett brandfarligt träd? Njae.. Jag skulle nog inte ens våga om så hela stans brandkår stod beredda utanför dörren! Men i en liten minigran, mitt på t ex köksbordet där man har ständig koll kanske det skulle funka ändå. Som ett alternativ till en vanlig ljusstake liksom..?

2 reaktioner på ”Vågar man ha levande ljus i granen..?

  1. När jag gick i lågstadiet (sent 80-tal-början på 90) så läste vår gamla lärarinna en barnanpassad version av Bibeln och Josefs och Marias resa till Betlehem en stund varje dag i december och medan hon läste hade alla barn varsitt levnade ljus på bänken och vid katedern stod en gran med levande ljus i. Jag är totalt okristen men de där stunderna var totalt magiska! Att hon vågade ha tända ljus i en riktig gran i ett klassrum fullt med barn i en gammal träskola, det förstår jag inte nu, men är tacksam ändå. 😊

    • Carina skriver:

      Åh, det där med högläsning och levande ljus på bänken känner jag igen, men en julgran med levande ljus i klassrummet? Modigt!! Men det måste ha varit fantastiskt stämningsfullt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s