Pimpa din adventsljusstake; en DIY-guide!

Redan när jag flyttade hemifrån för en herrans massa år sen och skaffade mina första elektriska adventsljusstakar att ha i fönstret tyckte jag att de var ganska tråkiga och småfula med sina plastiga ljusmanchetter…

Det var två såna här jag hade, liknande Markslöjds modell Ola

Markslöjd Ola

Ganska enkla och stilrena, men ändå likadana som alla andra ljusstakar.

Det första jag gjorde med dem var att ta bort de gräsliga plastmanchetterna och ersätta dem med smala sidenband knutna runt ljusen, i sovrummet blev det guldiga band och i vardagsrummet mörkblå om jag minns rätt. Hittar tyvärr inga bilder på dem nu…

Men de här dekorationsringarna jag hittade på Clas Ohlson i helgen fick mig att tänka till, varför köpa en ny flashig ljusstake när man tröttnat på den gamla, de flesta har ju redan en eller ett par såna här hemma? Bara att ta fram pysselandan och sätta igång!

En snabb googling på ämnet gav mig följande förslag (alla bilder är klickbara för att komma till ursprunget!)

Hos Ulrika Eriksson med bloggarna Virknål & Cirkelsåg (coolt namn by the way!) och Re-Creating hittade jag de här varianterna med kurbitsmönster, glitter & julkulor samt shabby chic klädd i notpapper, supercoola alla tre och med tydliga materiallistor och steg för steg-instruktioner till hur du gör dem själv!

Isabelle McAllister känd från bl a Äntligen Hemma på tv4 har också pimpat ljusstakar, bl a den här klädd i washitape

och den här söta flugsvampsljusstaken!

Även Hemmets Journal har en bra artikel online om hur man enkelt gör sin klassiska elljusstake lite mer personlig!

Sen kan man ju göra som hos Diezlas Hus och fixa till en riktigt läcker vintagelook på sin vanliga vita ljusstake med relativt enkla medel!

Två stycken som istället spraymålat sina ljusstakar svarta är Interior by Sofia och Madeleine Cecilia, det kan också bli riktigt snyggt! Och de måste ju inte tvunget bli svarta, varför inte turkos eller cerise i barnrummet? Kopparfärg i köket? Möjligheterna är oändliga!

Sådär, nu har ni  fått en hel hög med roliga och inspirerande tips på hur man enkelt förnyar sin gamla trista elljusstake! Mycket bättre än att slänga och köpa nytt för både miljö, plånbok och kreativitet! 🙂

6 reaktioner på ”Pimpa din adventsljusstake; en DIY-guide!

  1. Pynta med några julkulor ska jag nog försöka på någon ljusstake i år. Förra året slängde jag alla plastmanchetter och gjorde egna av silvrigt och rött glitter. Tycker det blev riktigt mysigt.

    • Carina skriver:

      Det låter mycket snyggare med glitter än med plastmanschetter, men julkulor låter nog ändå snäppet bättre! Ser fram emot bilder! 🙂

  2. Man kan verkligen gör mycket skoj med dem! Jag gjorde om en av mina genom att använda decoupageteknik – den blev jättefin med gammaldags jultema! Får nog lägga upp en ny bild på bloggen när jag tar fram den i år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s