Konrad lussar, en mysig bilderbok om att lussa!

Jag fick ju hem ett paket med barnböcker från Olika förlag i förra veckan och en bok som dottern på sex år verkligen fastnat för (trots att hon kanske egentligen är lite äldre än den tilltänkta målgruppen) är Konrad lussar! Hon älskar lucia och är precis på väg att börja läsa själv så jag förstår henne… Och det härligaste av allt, hon reagerar inte alls på att Konrad är lucia i boken! Å andra sidan, i senaste luciatåget hon gick i var det Gustav som var lucia så sånt är liksom helt normalt i hennes värld. Det gillar jag!
Boken i sig är en fin liten historia om när Konrad och (hans syster?) Hedvig ska lussa, hur de utforskar och provar lussekläderna på barns vis. Bilderna är fina och lagom detaljerade för att min ettåring (som kanske mer hör till målgruppen än sexåringen) ska kunna identifiera saker och peka på dem. Å andra sidan är meningarna lagom långa och orden tillräckligt enkla för att sexåringen ska kunna läsa själv utan problem.

Hela bokstunden slutade faktiskt med att bägge ungarna satt i mitt knä, storasyster läste för lillebror och förklarade vad han pekade på i boken. Kort sagt, det blev en mysig stund för oss alla tre! ❤

2 reaktioner på ”Konrad lussar, en mysig bilderbok om att lussa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s