Skit i robotdammsugaren, här finns bättre julklappstips!

Årets julklapp, en robotdammsugare? Njae… Den hoppar jag nog helst över, både för att vi har en fullt fungerande ”snabeldrake” och för att en robot troligtvis skulle göra både hunden och ungarna tokiga!

Då ser jag hellre välgörenhetsklappar under granen i år, eller INGENTING som Rädda Barnen så käckt kallar det i sina reklamfilmer som går på tv nu!

Men Rädda Barnen är inte de enda som ger oss möjlighet att skänka klappar till barn på flykt, både Unicef och Röda Korset har minst lika bra alternativ och fokuserar också på att hjälpa människor på flykt undan krig.

Vill du hellre stödja kampen mot fattigdom, svält och flickors situation i utsatta delar av världen så är Plan ett bra alternativ, även här finns många olika ”paket” att välja mellan, som t ex att lära flickor att läsa, ett måste om man ska kunna ta sig ur fattigdom idag.. Även We Effect kämpar mot fattigdom genom utbildning och hjälp till självhjälp och har många julklappsalternativ, både i form av värdebevis och olika presentartiklar.

Känner du istället att du vill hjälpa till på hemmaplan så finns t ex BRIS, Stadsmissionen, Barncancerfonden eller varför inte Naturskyddsföreningen om du värnar om miljön? Det är bara att bestämma vad ditt eller mottagarens hjärta klappar lite extra för och slå till, och jag lovar dig att alla gåvor är uppskattade i slutänden! ❤

En reaktion på ”Skit i robotdammsugaren, här finns bättre julklappstips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s