Tankar om rödbetssallad och präktiga husmödrar…

Nu vill jag bara börja med att poängtera att jag är långt ifrån nån präktig husmorstyp som gör allt själv från grunden, även om det kanske ibland låter så på mig… På vårt julbord finns minsann köpe-både det ena och det andra!

Men när jag satt och bläddrade i receptböckerna igår för att planera julmaten och skrev upp rödbetssallad på inköpslistan så hajade jag till. Vadå köpa rödbetssallad? Jag har ju en hel pallkrage ute i landet full med rödbetor, hur svårt kan det vara liksom..? Så jag googlade lite recept, hittade ett spännande på Arla som jag fastnade för, som utöver inlagda rödbetor innehåller äpple, purjo och pepparrot. Purjon och pepparroten har jag också i kökslandet (de tål en hel del minusgrader och än har det knappt varit nattfrost här) och vinteräpplena ligger i en låda i förrådet.

Jag är ju dum på riktigt om jag inte ens ger det ett försök när jag redan har nästan alla ingredienser egenodlade här hemma! 🙂Sagt och gjort, igår kväll plockade och kokade rödbetor som jag sen lagt in i en klassisk 1-2-3-lag med kryddnejlika, vitpeppar och pepparrot. För på mitt julbord ska det banne mej stå rödbetssallad gjord från grunden på egenodlade rödbetor i år! Inte så mycket för att allt måste vara hemlagat som för att det känns idiotiskt att köpa när jag redan har majoriteten av alla ingredienser tjugo steg från ytterdörren, dessutom miljövänligt odlade! 😀

4 reaktioner på ”Tankar om rödbetssallad och präktiga husmödrar…

 1. Men visst är det väldligt tillfredställande att göra saker själv! Själv gillar jag inte rödbetssallad så det gör jag inte, men i år ska jag pröva på att lägga in min egen sill:)

  • Carina skriver:

   Åh, egeninlagd sill kan ju vara supergott! Och inte fullt lika gott… Men det är ju det som är det fina i kråksången! Man kan styra smakerna som man själv vill! Jag t ex älskar min egna äppelsill och vinbärssill, men glöggsillen jag testade nåt år sen klarar jag mig gärna utan… 😀

  • Carina skriver:

   Men köttbullarna är en av de viktigaste sakerna på julbordet tycker jag! De, sillen och skinkan!
   Jag älskar hemlagade köttbullar men hatar att rulla dem, å andra sidan är jag uppvuxen med mamma Scans… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s