Recept på gudomligt god bananchoklad-fudge!

Häromdagen snubblade jag över ett recept på bananchoklad fudge på Jennys matblogg som jag tyckte lät smaskens och igår hade jag äntligen möjlighet att provlaga det! Receptet hittar du här.Chokladfudgen var först ut och lite nervös var jag allt! Det var länge sen jag gjorde en ”riktig” fudge där man kokar ihop grädde, socker och sirap, men takterna sitter tydligen i för det gick som smort; Fudgesmeten bubblade på fint tills den nådde 120 grader och kulprovet gick som på räls!

Sen var det dags att röra ner smör, glykos och mörk choklad!
Det blev en fin och blank chokladsmet som höll ihop bra och var lätt att hälla över i formen som jag hade förberett genom att klä med bakplåtspapper.

Sen åkte formen ut på altanen för att svalna och jag satte igång med bananfudgen! Ner i kastrullen med smör, socker, grädde och 11 skumbananer klippta i småbitar. Jag lät det koka upp tills skumbananerna smält och sen fick det småputtra i fem minuter..

När fem minuter gått så hällde jag i hackad vit choklad och rörde runt tills den också smält!

Sen var det bara att hälla i bananfudgesmeten i formen ovanpå chokladfudgen och tillbaks ut på altanen för att stelna!

Ett par timmar senare plockade jag in hela härligheten och skar upp den i lagom munsbitar. Både choklad- och bananfudgen fick perfekt konsistens, fast men mjuk utan att vara sockrig, och det viktigaste av allt, både banan- och chokladfudgen var precis lika i konsistensen! Jag var lite orolig innan jag gjorde den att de kanske skulle bli olika hårda men så var inte alls fallet!
OM jag nu tvunget ska anmärka på någonting så var det att de olika fudgesorterna kanske inte satt ihop så bra som jag hade önskat, men det kan bero på många olika saker. Att chokladfudgen kanske hade stelnat lite för mycket när jag hällde på bananfudgen, eller möjligtvis att jag inte fick rört ut smöret i chokladfudgen ordentligt så att det blev som en fet hinna mellan fudgesorterna..  Nåja. Majoriteten av bitarna hängde ihop fint om man bara skar dem försiktigt med en vass kniv!Gudomligt god var den hur som helst!! Det blev ett rejält lass med fudge, men jag är ändå lite orolig att den inte ska räcka ända tills julafton… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s