Fantastisk fikonmarmelad med smak av glögg!

Idag börjar vi dagen med ett recepttips! Behövde en god marmelad till fredagens ostbricka och var sugen på nåt lite juligt. En snabb googling ledde mig till det här receptet på en fikon- och glöggmarmelad som verkade ruskigt enkel och snabb att göra, och eftersom både torkade fikon och glögg redan fanns hemma så var det ju bara att sätta igång!SavedPicture-2016112616330.jpgKoka fikonen i  glöggen tills de är mjuka..SavedPicture-2016112616348.jpg…mixa till en lagom slät konsistens..SavedPicture-2016112616353.jpg..och häll upp på väl rengjorda burkar! Min omgång räckte till två såna här små ”barnmatsburkar”..SavedPicture-2016112616357.jpgSen var det bara att njuta den tillsammans med pepparkakor och en lämplig ost, här en vällagrad Kvibille Cheddar. Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s