Övar inför julbaket!

Som vissa kanske redan vet är jag en riktig baknörd! Dels tycker jag att det är kul och avlappnande att stå där i köket och fixa med min deg & mitt bröd, men sen känns det även tryggt att veta exakt vad bröden innehåller plus att man i slutänden faktiskt sparar en hel del pengar på det…

img_6172

De flesta bröd som serveras hemma hos oss är hembakade rustika surdegsbröd och för att göra bakningen lite roligare brukar jag anstränga mig för att bröden ska bli snygga också.

Nyligen kom jag på att till jul skulle jag ju kunna göra bröden lite juliga också och i förra veckan fick jag för mig att prova… En snöstjärna ska det föreställa (om det inte framgår av bilden) och för att vara första försöket så känns det helt ok!

Just den här limpan fick kollegorna käka till frukost och ingen verkade direkt missnöjd (varken över smak eller utseende), men lite har jag nog att öva på innan motivet blir helt perfekt!

2 reaktioner på ”Övar inför julbaket!

  1. Vilka fina bröd! Sådär fint (och säkert gott!) drömmer jag också om att kunna baka! Kanske är det i år jag ska börja öva? Jag känner mig nästan lite rädd för att prova på surdeg, kanske för att jag har fått två och lyckats döda båda inom en vecka. Men det hade varit så himla roligt att prova. Dina bröd ser otroligt goda ut!

    • Julpussar skriver:

      Tack, vad kul att höra! 🙂 Och tappa inte sugen, det är faktiskt inte krångligare än man gör det med bakning. Och det går alldeles utmärkt att baka goda bröd på jäst också… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s