Jullistan om våra älskade julbloggar – en norpad lista från Våran Lilla Julvrå.

I förra veckan la Våran Lilla Julvrå upp en lista med frågor till och om oss julbloggare och jag tänkte att det kunde vara kul att dela med mig av mina Julpussar-svar här. Håll till godo! 🙂

1. Varför började du julblogga?

Jag har alltid varit en stor julälskare som älskat att dela med mig av all julglädje! Tyvärr är inte alla i min bekantskapskrets lika förtjusta i julen så för att slippa tråka ut mina mindre julgalna vänner med mitt julande på sociala medier så hittade helt enkelt en ny kanal där jag kunde dela med mig och där folk verkligen uppskattade det!

2. Vad heter din julblogg och varför gav du den det namnet?

JULPUSSAR! Vem vill inte få en julpuss under misteln liksom..? 😉

3. Hur tänker du runt utseendet på din julblogg?

Från början gjorde jag det enkelt för mig och använde mig av en färdig bloggmall från wordpress; jag ville fokusera på innehållet och inte lägga för mycket energi på utseendet. Men en dag dök det upp en ny svensk julblogg med samma mall så för att minska förväxlingsrisken och göra det enklare för läsaren så gjorde jag om utseendet till dagens!

4. Var brukar du sitta/ligga/stå och julblogga?

Överallt där jag råkar få ett infall! Det kan vara i kön i mataffären, framför tv:n på kvällen eller närhelst jag har lite tid över! Jag bloggar nästan enbart från mobilen och det är en smidig lösning tycker jag, bloggen finns aldrig längre bort än min telefon!

5. Vad får dig att känna för/vilja skriva ett julbloggsinlägg?

Det är väldigt olika! Ibland vill jag bara dela en julig upplevelse eller nåt fint jultecken jag fått syn på, ibland är det rena inspirationsinlägg (ex vis pyssel/bak) jag vill dela med mig av och andra gånger kan det vara nåt jag gått och funderat själv på en längre tid som jag vill ha upp till diskussion!

6. Har du ett speciellt tema/fokus/tanke med din julblogg?

Nja… Jul är väl det genomgående temat (inte helt oväntat kanske)! Men på sistone har jag försökt fokusera mindre på shopping och konsumtion och mer på hur man kan få in ett hållbarhets- och miljötänk i vårt traditionella julfirande!

7. Tänker du på din julblogg under HELA året?

Kanske inte på bloggen per se men på julen! Jag snappar upp små idéer här och var under hela året; det kan vara allt ifrån någon fin inspirationsbild, ett recept eller julklappstips som jag känner att jag vill dela med mig av. Ibland publicerar jag det direkt oavsett årstid, men oftast hamnar det som ett utkast på bloggen för senare publicering när det är mer ”i säsong” så att säga…

8. Vad tycker du är det mest positiva respektive negativa med att julblogga?

Det positiva är väl att kunna dela sin julkänsla med alla likasinnade! Gemenskapen som finns inom julbloggosfären. Man inspireras av varandra, delar med sig av tips och idéer och får mångfaldigt tillbaks!

9. Om du skulle ha kunnat intervjua vem som helst (levande/historisk/känd/okänd) för ett julbloggsinlägg, vem skulle det vara och varför? Tomten räknas INTE😂!

Hmmm… Den var svår! Jag har nog aldrig intervjuat någon för bloggens räkning, men Tomtemor eller nån av nissarna kanske? Eller varför inte min egen 100-åriga mormor om hur jularna firades när hon var liten..? Nu fick jag en idé här… 🙂

10. Finns det någon annan julbloggare vars julfirande du skulle vilja ta del av?

Nja, inte som i att fira jul tillsammans med någon (det skulle ju innebära att jag missade julen hemma med mina nära & kära!), men Martha Stewart (my domestic godess!) ligger nära till hands. Att få fira en riktigt amerikansk jul med extra allt liksom! Eller varför inte Charlie med bloggen Cramer Cramar om Julen som jag har ett starkt virtuellt band till. Är fortfarande besviken på mig själv för att vi aldrig lyckats styra upp en träff irl. Har varit så nära många gånger men så har det alltid kommit nåt annat emellan…

3 reaktioner på ”Jullistan om våra älskade julbloggar – en norpad lista från Våran Lilla Julvrå.

    • Julpussar skriver:

      Tack! Och jag har inte sett den andra på ett tag så jag vet faktiskt inte.. Men nu är jag i alla fall ensam om mitt utseende! Och du, ha så kul idag! 😉

  1. Åh vad kul att du tog dig tid att svara!!! Jag älskar idén om att intervjua din mormor…och wow att hon är 100 år!!!
    Vad smidigt att julblogga från mobilen. Ibland tycker jag det skulle kunna vara praktiskt, men samtidigt älskar jag att sitta med datorn i min gamla soffa med hundarna omkring mig. Men lever man ett hektiskt liv med barn och familj etc måste det vara perfekt att julblogga från mobilen när man har en liten stund över då och då:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s