Ännu en uppdaterad jullåt!

Förra året släpptes omarbetade versioner av Baby it’s cold outside och Santa Baby. I år är det klassikern Fairytale of New York med the Pogues & Kirsty MacColls som fått sig en uppdatering! Med skillnaden att det är originalsångaren Shane McGowan som även spelat in den omarbetade versionen.

Det är orden slut och faggot som byts ut till mindre provocerande alternativ och det med all rätt tycker jag! Vad har egentligen nedvärderande uttryck som dessa i en jullåt att göra..? Och bakom hela processen står radiokanalen BBC Radio 1 som i år tänker spela den uppdaterade versionen istället för originalet.

3 reaktioner på ”Ännu en uppdaterad jullåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s