Yay!! Sista tallriken i samlingen!!

Nu är den komplett, min samling med Gustavsbergs jultallrikar av Sven Jonson och Stig Lindberg mellan 1971 & 1985. Har länge letat efter den sista, från 1981 (längst ner i mitten på första bilden), men så idag hittade jag äntligen den på Röda korsets julmarknad! 😀
Jag älskar de här tallrikarna och använder dem dagligen hela december, blir så himla glad av illustrationerna. Och tåliga är de också, jag kör dem i diskmaskinen som vilket porslin som helst utan att det syns minsta spår av det på dem.

Stig Lindbergtalllrikarna

Ett urval av Sven Jonsontallrikarna

2012-12-24-2283

Och slutligen, förra årets julaftonsdukning  med ovan nämnda tallrikar!

9 reaktioner på ”Yay!! Sista tallriken i samlingen!!

 1. Jag gillar att du använder dem.
  Fint porslin ska inte bo i skåp, det ska nyttjas – annars har man ju ingen glädje av dem. Jag fick Percys vinranka och till en början var det min ”finservis”, men det blev vardagsservis rätt omgående – och jag blir fortfarande glad av dem varje dag 🙂

  Kul att du lyckades få ihop en komplett samling. Gratulerar!

  • Carina skriver:

   Tack! Det enda tråkiga med en komplett samling är att jakten är slut liksom… 😉
   Men du har helt rätt i att fina saker ska användas! Och vinrankan är verkligen jättefin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s