Bild

Klart pippifåglarna också ska få julfint!

Klart pippifåglarna också ska få julfint!

Ingen jul utan en halmkärve till fåglarna! (Ursäkta den mörka bilden, men det var precis så mörkt ute när jag körde hemifrån i morse..) Inte för att domherrarna (eller några andra vanliga småfåglar) är så värst förtjusta i havre egentligen.. Vet faktiskt inte varifrån den där idylliska julkortsbilden på domherrar i havrekärven kommer ifrån. Förra året var det mest kajor som höll till i vår kärve, men det är klart. De ska ju ha mat de också! 🙂

197912_10151181660274022_90039150_n
Enligt fågelexperter jag pratat med är småfåglarna betydligt gladare i t ex hampafrön, solrosfrön eller jordnötter! Så vill man ha ett rikt fågelliv utanför fönstret gör man bäst i att duka upp en blandad buffé av godsaker! Och glöm för all del inte koltrastarna som oftast håller till på marken, kasta ut några äpplen och en krossad talgboll så blir de också nöjda!
Men, för att återkomma till ämnet, halmkärven sitter uppe nu. Bon appétit alla kajor! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s