Bild

Juloutfits!

Dottern hade julavslutning i skolan i förmiddags och var dagen till ära klädd i sin fina julklänning från DUNS! Jag bara älskar både mönstret, men framför allt modellen! Den ser så skön ut samtidigt som den är fin med all vidd i kjolen… Önskar att samma modell funnits i vuxenstorlek till mig själv!
Men det var som sagt bara storasyster som hade skolavslutning, lillebror och jag själv fick nöja oss med matchande julstrumpor med renmotiv på, men det är inte fy skam det heller! 😉
På lillebrors strumpor är det ju såklart Rudolf som stått  modell, men vem är det jag har på mina strumpor? Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner eller kanske Blitzen..? Mina strumpor kommer i alla fall från KappAhls barnavdelning och lillebrors från HM!

Bild

Snö!!

Snö!!

Nää, nu vill jag ha snö! På riktigt!!
Inte nån cm eller två som smälter bort lagom tills dagen därpå…
Jag vill ha så här mycket snö! Minst!! Och jag vill att den ska bli liggande lääänge.. Till februari åtminstone! 🙂

(Fotot är taget från vår balkong vintern 2009/2010.)

Bild

Klart pippifåglarna också ska få julfint!

Klart pippifåglarna också ska få julfint!

Ingen jul utan en halmkärve till fåglarna! (Ursäkta den mörka bilden, men det var precis så mörkt ute när jag körde hemifrån i morse..) Inte för att domherrarna (eller några andra vanliga småfåglar) är så värst förtjusta i havre egentligen.. Vet faktiskt inte varifrån den där idylliska julkortsbilden på domherrar i havrekärven kommer ifrån. Förra året var det mest kajor som höll till i vår kärve, men det är klart. De ska ju ha mat de också! 🙂

197912_10151181660274022_90039150_n
Enligt fågelexperter jag pratat med är småfåglarna betydligt gladare i t ex hampafrön, solrosfrön eller jordnötter! Så vill man ha ett rikt fågelliv utanför fönstret gör man bäst i att duka upp en blandad buffé av godsaker! Och glöm för all del inte koltrastarna som oftast håller till på marken, kasta ut några äpplen och en krossad talgboll så blir de också nöjda!
Men, för att återkomma till ämnet, halmkärven sitter uppe nu. Bon appétit alla kajor! 😉