Min inre Grinch – en utmaning!

Erica, aka Tomtens dotter la upp ett inlägg om att som julbloggare erkänna sina inre grinch-tendenser och jag är såklart inte sen att nappa!

Det finns många ”juliga” saker som jag väljer bort av en eller annan anledning, här kommer min lista:

1. Lutfisk. Har aldrig smakat och kommer troligtvis aldrig göra det heller. Ser äckligt, blekt och slemmigt ut enligt mig…

2. Jansson. Kan bara inte med ansjovis!

3. Glitter. Kommer aldrig på fråga att jag skulle hänga upp nåt sånt i min gran! På sin höjd att dottern får ha det runt midjan om hon envisas med att vara tärna i luciatåget, men that’s it!

4. Prydnadstomtar. Jag är ingen tomtefantast, och har nog aldrig varit egentligen. På sin höjd en eller två små tomtar och så har jag en jättestor, alla från Åsas tomtebod. Maken har tre stycken små, väldigt diskreta tomtar som han bidrog med när vi flyttade ihop. De brukar också få åka fram, men sen är det nog. Det får räcka så. Halmbocken däremot, och krubban. De är ett måste!

5. Jag låter inte mitt barn klä granen. Hon får klä sin egen, helt själv med precis det hon behagar, men den stora granen klär jag själv. Punkt.

6. Svenska jullåtar. Jag vet egentligen inte varför, men det har helt enkelt bara blivit så att jag lyssnar på amerikanska jullåtar, nya såväl som äldre.. Undantaget är väl när dottern övar på luciasångerna i bilen, men räknas det som julmusik..?

7. Adventskalendrar på tv. Jag får väl lägga till ”vissa” här, för ett fåtal har jag faktiskt sett varje avsnitt av, andra har jag inte ens gett en ärlig chans..

8. Vanlig rödgran. Det är helt enkelt inte min grej. Jag vill ha en stor, tät, fluffig och pompös kungsgran med måååånga grenar och mjuka barr att hänga alla mina kulor i! Jag vill ha en disney-gran!

9. Halmpynt. Nej tack.

Sådär, då tror jag att det var allt!

Kommer jag på nåt mer så fyller jag väl helt enkelt på listan!

2 reaktioner på ”Min inre Grinch – en utmaning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s