Äntligen, karaffen med stort K!

I somras när de svarta vinbären började mogna hann jag inte riktigt ta hand om dem i den takt det behövdes, ett lätt sätt var då att göra svartvinbärssnaps av dem. Inte för att vi är nån snapsdrickande familj (det blir till jul & midsommar typ), men jag tänkte att det kunde vara kul med hemmagjord snaps på julbordet.. Jag provsmakade för några veckor sen och döm om min förvåning, men den var faktiskt riktigt god!

Den springande punkten har nu varit vad den ska serveras ur på julbordet.. Jag har letat runt på mina loppisrundor utan resultat, visst har det funnits fina karaffer, men de har varit för dyra, för slitna eller bara allmänt ofräscha (svårt att diska en karaff av det här slaget ordentligt).

Tills häromdagen när jag hittade den här karaffen i pressglas från Åhlens. Var inne i stan på lunchen och köpte den idag, nu längtar jag hem för att få se hur fint det blir när den mörkt svartlila vätskan reflekteras i alla ”kristaller”!

Image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s