Spontanutmaning från Min vita jul!

Madeleine med bloggen Min vita jul skrev ett inlägg om stress i juletid som mynnade ut i en liten utmaning.

Först vill jag bara nämna att jag är egentligen inte särskilt lättstressad såhär inför jul, det är mer när allt ska klaffa matmässigt på själva julafton som stressen kommer krypande. Och det vet jag inte riktigt varför heller, det blir ju jul ändå liksom. Oavsett om prinskorvarna skulle bli lite för välstekta eller revbenen lite torra…

Men här kommer de, mina tre största stressmoment i december:

1. Skinkan.

Hur ska man kunna vet att man fått tag i en fin skinka? Den ligger där förpackad och fin i butiken, man köper den och tillagar efter alla konstens regler, men det är ändå inte förrän när  julbordet ska ätas som man får resultatet och då är det för sent att göra om. Snacka om att köpa grisen i säcken! Jag brukar faktiskt göra två skinkor, ifall den ena skulle vara helt åt skogen…

2. Tomten.

Jag måste hitta en tomte som kan komma och dela ut julklapparna!!

3. Grönkålen.

Fast det här har varit ett stressmoment ända sen jag upptäckte att kållarverna kalasat på all grönkål i juli, kommer grönkålen hinna hämta sig och komma igen innan julafton? Tack vare den milda hösten verkar det faktiskt så just nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s