Peanut butter cups – recept på världens godaste!

Jag har lagt märke till att många har repinnat ett av mina recept på min Pinterest board ”Christmas cooking & cookies – Julbak”, det gäller den här länken till ett recept på Peanut Butter Balls som jag själv är lite nyfiken på att prova innan jul.

Eftersom jag inte har provat just det receptet själv än vågar jag inte gå i god för det, men är man ute efter ett recept på fantastiska peanut butter cups i stil med klassikern Reese’s så bjuder jag på det här!

(Har tyvärr ingen bild på dem, de är så försvinnande goda att de hinner bli uppätna innan jag får fram kameran…)

Du behöver:

* 200g ljus bakchoklad av bra kvalitet

* 2 dl jordnötssmör, ca 185g (jag föredrar crunchy men det är en smaksak, smooth funkar lika bra!)

* 1,5 dl florsocker

Börja med att smälta (och ev temperera) chokladen. Jag brukar göra mina cups i silikonformar (egentligen är det nog en form för minimuffins men jag tycker de blir lagom stora i den) men det går lika bra att göra dem i t ex ischokladformar av folie. Oavsett val så fyll formarna invändigt med den smälta chokladen och vänd dem sen uppochner och låt överflödig choklad rinna av. Ställ dem åt sidan ett tag för att stelna medans du rör samman florsockret och jordnötssmöret till en homogen massa. När chokladen i formarna har stelnat klickar du ner jordnötssmörsblandningen i dem och trycker till lite så att massan hamnar hela vägen ner i botten på chokladformarna. Tänk på att lämna några mm kvar upptill mellan kanten på formarna och fyllningen så att du har plats att täcka med resten av den smälta chokladen!

Sen är det ”bara” att vänta tills chokladen har stelnat innan man serverar och njuuuuter! 😉

En reaktion på ”Peanut butter cups – recept på världens godaste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s