Sammanfattning av gårdagens Ikea-event.

Ok, först av allt, jag hade kanske lite för höga förväntningar inför Glöggfesten i julbutiken på mitt Ikea igår kväll, men å andra sidan, nu är jag en erfarenhet rikare!

Det började med en lång kö in i lokalen, misstänker att de ansvariga på Ikea hade underskattat hur många som är nyfikna på julgrejer redan i oktober för det fanns inte ens sittplatser till alla anmälda. Men samtidigt så hördes en del ”gnäll” här och var (både i kön och runt om i lokalen) på att det var på tok för tidigt för sånt här; julprylar redan i oktober..? Hur tänker folk då undrar jag? Tackar man verkligen ja till ett julevenemang i oktober om man tycker att det är för tidigt?

Till sist verkade emellertid alla fått sin glöggmugg i handen och kommit tillrätta lagom långt ifrån någon av pepparkaksburkarna som stod utplacerade på borden, för sorlet tystnade och ersattes av ett dovt mumsande. 🙂 Sen satte själva presentationen av årets julkollektion igång, och det är där min besvikelse kommer in i bilden… Kanske för att jag redan tjuvkikat på utbudet (både live och på nätet)? För hela presentationen lät som en högläsning ur den här pdf:en med tillhörande Powerpointpresentation…

Hur som helst, ifall det undgått någon; Julen på Ikea 2014 går under ledorden lekfull och traditionell. Tanken är att den ska vara opretentiös och kreativ, full av glada barn, mysig familjesamvaro och pyssel. Det traditionella kommer främst in i form av färgschemat, nästan allt går i rött, grönt, vitt, silver & guld (till skillnad från tidigare år när det varit alltifrån orange till cerise dekorationer).

Alla belysningar i kollektionen har energisnåla LED-ljuskällor med lång livslängd, Ikea har tom satsat på block-, värme- och kronljus i LED-varianter i år vilket jag gillar skarpt! Perfekt för t ex småbarnsföräldrar, eller på ställen när man av andra anledningar inte vill ha levande ljus. Men självklart finns de klassiska varianterna med levande låga kvar de också!

Efter presentationen fick vi höra en del om kvällens specialerbjudanden för klubbmedlemmar, men det var inget jag kände mig attraherad av. Däremot hade nog inte alla julgrejer kommit fram när dottern och jag var där sist, för nu hittade jag bl a pepparkaksformarna ”Vinterkul”. Jag har redan liknande granformar sen tidigare, men stjärnorna nedan var så himla söta att jag inte kunde låta bli de här formarna! Och sen var ju de där formarna på skaft himla skojiga…

ikea1

ikea4

Nästa sak som slank med ner i den gula shoppingpåsen var de här fina snöbollsljusen. Såg dem i ett inlägg på Helénes underbara jul strax efter mitt senaste Ikeabesök och ångrade att jag inte köpte några själv, men nu är det åtgärdat!

ikea3

Sen hittade jag dessa ljuvliga små fåglar i bur som jag missade sist, kommer bli så söta i granen till jul!

ikea5

Och slutligen, ytterligare en rulle av det rödvitrandiga presentpappret nedan med dito prickig baksida… Som sagt, kan man få för mycket av fina inslagningspapper? 😉

SavedPicture-2014106174533.jpg

 

Så, på det stora hela var det en helt ok kväll ändå, mest för att jag fick ytterligare ett tillfälle att shoppa när hela Ikeas julsortiment (hoppas jag?) hunnit komma fram!

2 reaktioner på ”Sammanfattning av gårdagens Ikea-event.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s