Dagens tips – ge bort en amaryllislök!

Det är ju som bekant inte helt ovanligt att ge bort blommor till jul, men de färdiga julgrupperna man köper i affären kan vara både rätt trista och ganska dyra. Dessutom är det kul (tycker åtminstone jag) att pyssla ihop sina egna arrangemang! Oftast håller jag mig till blommor jag själv ”kan”, t ex hyacinter & julstjärnor. Hittills har jag hållit mig ifrån amaryllislökar för jag har helt enkelt inte vetat hur man ska ta hand om dem på bästa sätt. Men jag måste erkänna att det är rätt maffigt när de blommar och man behöver liksom inte så mycket mer än en amaryllislök, nån snygg kruka/behållare och lite pynt för att det ska ”bli nåt av det”.

Så när jag satt och bläddrade i BHGs Best of Christmas Ideas till frukosten idag och hittade artikeln här nedan om hur man enkelt fixar sitt eget amaryllisarrangemang och ser till att mottagaren får störst glädje av sin blomma så bestämde jag mig. I år ska jag testa amaryllis!

SavedPicture-2014103194734.jpg

Och inte nog med att deras blomma är fin, de bjuder dessutom på en ”gift tag” med skötselråd som de uppmanar en att kopiera eller skriva ut och ge bort tillsammans med blomman!

SavedPicture-2014103195018.jpg

Man måste dock vara medlem på deras sida för att få tillgång till den (kostar ingenting och den är proppfull med inspiration) och egentligen får man väl inte göra så här, men men här hittar ni min kopia… Amaryllisråd

Dessutom, en snabb sökning på min gamla vän Pinterest gav som vanligt mängder av inspiration som t ex den här som jag fastnade för direkt…

WSH loves this nordic rustic vignette. Via Vibeke.

2 reaktioner på ”Dagens tips – ge bort en amaryllislök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s