Retrojuligt på Ica Maxi!

De höll som bäst på att plocka fram julgrejerna när jag var på Ica Maxi senast och jag kan bara konstatera att det känns lite retro! Precis såna här röda honeycomb-klockor satte mamma alltid i köksfönstren när jag var liten!

SavedPicture-20141031131227.jpg

Och mina systrar och jag hade virvateller (är det så de heter? Jag har faktiskt inte haft en aning om det innan!) i våra fönster. Minns hur rogivande det var att ligga och titta på deras stillsamma snurrande när man skulle somna…

SavedPicture-2014103113137.jpg

Och så alla kompisar vars familjer hade glitter i sin gran! Gissa om jag var avundsjuk på dem!! Och det finaste av allt var sånt här lamettaglitter…

SavedPicture-20141031131318.jpg

Vi hade inget glitter alls i vår gran, bara vanliga julgransljus och såna här facetterade plastkulor i guld, silver, rött & grönt..

julkulor2

Nå, märks det att jag är född på 70-talet..? 😉

7 reaktioner på ”Retrojuligt på Ica Maxi!

  1. Ha ha, känner igen det där! Är oxå född på 70-talet 😉 Vi hade aldrig klockorna, men kommer väl ihåg dem! Men glittret hade vi o mamma sparade det år från år o det blev mer o mer rufsigt 🙂

  2. Jag har också minnen av 70-talets ‘virvatell’ – vad det vad de hette?! Jag skulle kunna tänka mig att ha dem igen pga nostalgifaktorn.. men de känns lite malplacerade i dagens julfirande…

    • Ja, tydligen heter de så, själv hade jag ingen aning! Men jag köpte faktiskt med mig två hem, vet ännu inte var de kommer att hängas/passa in (kanske i dotterns rum?), minns bara hur mycket jag gillade deras långsamma snurrande… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s