Yay! Första julmarknaden för i år!

Vi fick komma hem på permission igår så när det började mörkna åkte dottern och jag mot Wapnö strax utanför Halmstad och deras julmässa! Mycket folk var där (parkeringen var helt överfull och kön in till själv marknaden sträckte sig ett par hundra meter), men till sist kom vi in.. Först styrde vi stegen mot hantverksstånden på nedre våningen i magasinet där det bjöds på klassisk hemslöjd; alltifrån hemstöpta ljus, fårskinnsmössor & -vantar, tovade tomtar till barnkläder i sann Madicken-anda!

SavedPicture-2014112223543.jpg SavedPicture-2014112223557.jpg SavedPicture-201411222363.jpg

En våning upp var det lite mer moderna slöjdprodukter till salu, t ex fina granar i utskuren plåt och adventsljusstakar i gjuten betong. Hade jag inte redan haft adventsljusstake så hade jag nog slagit till på den fina betongstjärnan!

SavedPicture-2014112223657.jpg SavedPicture-201411222368.jpg

Sen var det dags att styra stegen mot mässans höjdpunkt; matbodarna! Där blev det mer provsmakning än fotograferande (bla korvar, ostar, senap, charkuterier, godis, glögg & must), men den här fina äppelgirlangen kunde jag inte låta bli att fotografera! Funderar på om man skulle hänga upp nåt liknande till fåglarna här hemma?

SavedPicture-201411222378.jpg

För er som har vägarna förbi Halmstad idag kan jag varmt rekommendera ett besök, de har öppet fram till kl 17 idag!

 

 

2 reaktioner på ”Yay! Första julmarknaden för i år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s