Lottas jul

Lånade ju som sagt Lottas Jul på biblioteket häromveckan och det var med rätt höga förväntningar jag gick hem med den! Första intrycket var mycket positivt, det är en jättefin bok, jag älskar illustrationerna (ffa de tecknade!), och konceptet ”minusadvent” kändes som nåt jag gått och längtat efter utan att veta om det själv!

SavedPicture-2015915171446.jpg

Men ungefär där tog det tyvärr slut…

Boken är full av pysseltips och recept, ungefär en tredjedel känns som om det skulle kunna passa mig, mest recept och inte så mycket pyssel (undantaget de hemgjorda presentpåsarna till julgodiset!). Den här ”julsalamin” av choklad måste jag bara prova, och receptet på julsnaps i början av boken låter faktiskt gott (säger jag som knappt dricker snaps).

SavedPicture-201592110215.jpg SavedPicture-2015921102122.jpg

En tredjedel av tipsen är gamla traditionella papperspysselprylar (långt ord!) som den här stjärnan t ex, eller fina smällkarameller och flätade hjärtan. Inget jag själv kommer att testa, men kan ju vara kul för den som gillar sånt!

SavedPicture-201592110221.jpg

Sista tredjedelen av pysslet känns lite väl krystat i min mening, eller vad sägs om hemsydda jultrosor av bomullsväv, eller julgranshängen av stearin med tidningstryck? Njae… Inte riktigt min kopp te.

SavedPicture-201592110226.jpg SavedPicture-2015921102210.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s