Pluras plommonspäckade revben..

I går kväll provlagade jag alltså receptet på plommonspäckade revben från kokboken Pluras Jul och Nyår.

SavedPicture-2015107144231.jpg

Receptet var väldigt enkelt, revben, katrinplommon och 2 msk vardera av soja, honung, ingefära och fänkålsfrön. Knöka in plommonen i köttet och blanda sen ihop kryddorna och gnid in köttbiten med geggan!

SavedPicture-201510722638.jpg

Lite salt och peppar och sen skjuts in i ugnen! 1 timme i 200 grader enligt receptet, jag skulle nog vilja ändra det till en timme och 30 min i 150 grader istället, eller eventuellt tom 2 timmar i ännu lite lägre temp..

SavedPicture-201510722659.jpg

Själv sänkte jag tempen efter 30 min när jag såg att det såg lite varmt ut för den stackars reven..

SavedPicture-20151072274.jpg

90 minuter senare åkte underverket ut ur ugnen och efter att ha stått och vilat till sig lite såg de så här trevliga ut! Med en trevlig smak av kryddorna och lite sötma  från plommonen (ska jag göra om det så vill jag ha mer plommon i!), köttet var mört men inte riktigt lika mört som i mina glöggkokta revben. Däremot hade den här varianten en bättre yta, lite knaprig sådär..

Kort sagt, revbenen kommer nog lagas igen, men inte nödvändigtvis till jul, då är det nog den klassiska glöggkokta favoriten som gäller!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s