Köpe-Saffransbullar!

Jag är en sucker för kombinationen saffran och mandel i bakverk och tycker att det kan vara rätt gott med en liten saffransbulle till mitt eftermiddagsfika.. Men samtidigt är jag lat, jag orkar inte tina en bulle ur frysen bara för min lilla fikastund.

Istället händer det emellanåt att jag kommer hem med en påse Pågens Saffransgifflar när jag är och handlar såhär års, även om jag egentligen inte gillar konceptet med bullar i plastpåse som håller i en halv evighet utan att bli dåliga. Och frågan är väl hur mycket saffran de egentligen innehåller..? Eller mandel för den delen… Men jag kan inte hjälpa det, jag tycker att de är goda!

Häromdagen kom jag hem med Skogaholms motsvarighet istället, Saffransklipp.

SavedPicture-201511212421.jpg

Jag tänkte att så stor skillnad kan det ju inte vara, men jag hade fel! Visst är de goda som småbullar, men nån saffranssmak känner jag då rakt inte! Bara en kraftig mandeldoft som iofs är rätt god den med, men frågan är väl var den kommer ifrån för bullarna i fråga innehåller nämligen ingen mandel…

Pågens gifflar smakar åtminstone saffran och innehåller mandel, även om saffranssmaken förmodligen kommer från nån smakförstärkare eller liknande..

SavedPicture-20151029144447.jpg

Följaktligen, av två onda ting väljer man den godaste. I mitt fall Saffransgifflarna framför Saffransklippen. Fast egentligen borde jag hålla mig borta från den här typen av bakverk helt och hållet, och istället göra en sats saffransbiscotti som faktiskt innehåller precis så mycket saffran som man själv stoppar i degen, plus att de lätt håller över hela jul (om man nu inte äter upp dem vill säga) i en burk i skafferiet utan att bli dåliga..

Helenes Underbara Jul tipsade dessutom om ett recept häromdagen som innehåller mandel, tror bestämt att jag måste testa det snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s