Det blev ingen Atlasceder, det blev ett lärkträd istället!

Mitt älskade lilla juletræ!

Ni som följer Julpussar på Instagram har kanske redan sett det här, men för alla er andra… Ta-da! I lördags köpte jag mitt alldeles egna lilla julträd i julshopen på Illums Bolighus i Köpenhamn och åh vad jag älskar det!!
Egentligen var den här storleken (180 cm) slutsålda, men jag lyckades övertala tjejen i kassan att få köpa skyltexet, så efter att ha klätt av det (kändes lite udda att ta av kulorna från en ”gran” i november) och betalat bar jag det hela vägen från Illums Bolighus till hotellet vid Rådhuspladsen. En ganska bra bit när man går på en gågata full av folk och dessutom bär ett mindre träd i famnen kan jag meddela! Leendena, skratten och de muntra tillropen jag möttes av på vägen bjuder jag på! 😀

Nu är jag alltså äntligen en stolt ägare till ett litet juleträd! Konstgjort i och för sig, men det spelar inte så stor roll. Då slipper jag ju bekymret med att få det att överleva till nästa jul, och nästa, och nästa…

Och det är faktiskt riktigt naturtroget, maken och svärfar blev lurade vid både första och andra anblicken! Bägge trodde att det var ett riktigt levande litet träd jag köpt…

Men tittar man närmre så ser man ju såklart att det inte är äkta. Frågan är bara vad det ska föreställa för sorts träd? Det såldes som lärkträd och det är ganska likt ett sådant, även om de nu egentligen tappar sina barr på vintern.

Ursprungligen letade jag ju efter en atlasceder, men de är rätt lika lärkträden i växtsättet, bägge är lite tufsiga och vildvuxna sådär, men med ett lärkträd så får jag ju kottar som en bonus! 🙂
Nu återstår bara det delikata bekymret om var det ska placeras och hur det ska pyntas! 🙂

2 reaktioner på ”Det blev ingen Atlasceder, det blev ett lärkträd istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s