Amaryllisens dag idag!

Charlie med Julkulturcramar påminde mig om att det är amaryllisens dag idag den 19 november och et måste ju såklart uppmärksammas! Min egen lök firade det genom att öppna klocka nummer två nu på morgonen… ❤

Tydligen är datumet satt för att det är lagom att börja driva lökarna nu om man vill ha blommor till jul. Både Blomsterfrämjandet och Allas har läsvärda artiklar med tips och info om detta!

Min mamma hade alltid fönstren fulla av gigantiska klarröda amaryllisar till jul när jag var liten.. Själv föredrar jag de lite mindre vita och/eller tvåfärgade så här i början av säsongen, men sen till jul så ska det vara stora och djupröda blommor precis som mamma hade!

Här har jag skrivit om Amaryllis tidigare och här om både amaryllis och hyacinter, men de flesta hyacinttipsen går att applicera på de lite större amaryllislökarna också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s