Tjuvstarta advent?

Jag har sett både i verkligheten och på andra julbloggar att adventsstjärnor och -ljusstakar redan kommit upp i fönstren hos en del. Helenes underbara jul t ex har adventspyntat superfint!! Ljust och avskalat, men med mycket levande gröna växter, precis sådär som jag vill att det ska se ut hos oss på söndag! ❤

För själv är jag väldigt bestämd i det avseendet, hos oss kommer adventsbelysningen på sin höjd fram på lördag eftermiddag (dvs dagen innan första advent) men de tänds aldrig förrän på morgonen första advent! Det är lite heligt för mig…

Det är samma sak med julpyntet. Jag ser en stor skillnad på julpynt och adventspynt! Julpyntet är rött, glittrigt, färgglatt och extra allt hos oss, medans adventspyntet är mer sparsmakat och består av vintriga kuddfodral och plädar i sofforna, fler ljusstakar och fina julblommor.

Det enda jag brukar tjuvstarta med är sånt som går att äta och dricka (glögg & pepparkakor t ex), ha på sig (jultröjor) eller plantera (hyacinter & amaryllis inne samt barrväxter i utekrukorna).

Men det här är ju egentligen bara mina personliga preferenser och självklart dömer jag ingen, var och en gör precis som den vill! Och ska jag vara riktigt ärlig så njuter jag lite i smyg när jag passerar de adventspyntade fönstren hos andra nu, även om jag aldrig själv skulle få för mig att sätta upp stjärnorna förrän på lördag efter mörkrets inbrott… 🙂

4 reaktioner på ”Tjuvstarta advent?

  1. Jag var väldigt noga förr men nu för tiden tjuvstartar jag. Mest för att jag inser att jag inte hinner få fram allt i tid annars, har rätt mycket, och för att jag ofta är borta första advent.

    • Carina skriver:

      Ja, då förstår jag att du tjuvstartar! Tidigare var jag lika noga med julgranen, den skulle tas in kvällen före julafton och kläs julaftons morgon, men nu åker den in och kläs gott och väl en vecka innan jul! Jag vill ju hinna njuta av den, och man är väl inte sämre än att man kan ändra sig..? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s