Superenkel och supergod ljus chokladfudge med kaffe!

Fudge på kondenserad mjölk och choklad is the shit liksom!! Så himla enkelt och snabbt att göra, lätt att variera och så gott!! Den här svängde jag ihop på mindre än tio minuter (ok, en kvart då om man räknar med tiden det tog att skära upp den efter att den stelnat i kylen över natten).SavedPicture-20151210144424.jpg

Grundreceptet jag utgår ifrån är 500g choklad och en burk kondenserad mjölk (tror att en burk är på knappt 400g). Värm den kondenserade mjölken över vattenbad och rör ner chokladen tills den smält, sen börjar det roliga, att smaksätta!SavedPicture-2015121014446.jpg
Den här gången var jag sugen på nåt som smakade lite kaffe. Jag dricker ju inte kaffe själv, men gillar smaken i kombination med ljus choklad.. En espressokopp med alldeles för starkt snabbkaffe (50/50 pulver & vatten) blev lagom, jag fyllde på med kaffe, tesked för tesked, tills jag tyckte att det smakade bra så det går ju att ta mer eller mindre kaffe om man nu vill det.SavedPicture-20151210144344.jpg

Sen är det bara att hälla upp chokladsmeten i en form klädd med bakplåtspapper (min form är ca 20x30cm) och ställa in i kylen för att stelna.SavedPicture-20151210144410.jpg

När fudgen stelnat så skär upp den i lagom stora bitar med en vass kniv och förvara i en tät burk i kylskåpet om den inte ska ätas upp på en gång!SavedPicture-20151210144418.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s