Ännu ett inlägg om världens smidigaste fudge!

Den här gången i en riktigt lyxig variant.. SavedPicture-20151217151136.jpg

Eller vad sägs om vit chokladfudge med torkade tranbär och pumpakärnor..?SavedPicture-20151217151131.jpg

Receptet finns i mitt senaste gästinlägg på Grannliv och jag lovar att det är värt att spana in! Fudgen tar på sin höjd en kvart att göra, är gudomligt god med den söta chokladen, de lite  syrliga tranbären och de knapriga pumpakärnorna och dessutom riktigt snygg på julaftons gottebord! Eller varför inte slå in den fint och ge bort till nån du tycker om..? 😉

6 reaktioner på ”Ännu ett inlägg om världens smidigaste fudge!

 1. Anna S skriver:

  Nu sitter jag nervöst och väntar på att chokladfudgen ska stelna. När jag hällt den i formen så såg det nästan ut som den skurit sig, lite grynig och lite oljig ovanpå. Dina ser så blanka och fina ut. Kan jag ha haft för kallt i vattenbadet? Haru nå tips? Vet inte resultatet ännu men känner viss farhåga att det gått åt skogen 😦

 2. Carina skriver:

  Njae.. För kallt vatten tror jag inte, då hade inte chokladen smält alls. Det enda jag kan tänka mig i så fall är möjligtvis för varmt så att den vita chokladen blivit grynig? Vet att en del sorters vit choklad kan vara känslig för för höga temperaturer… Har gjort den här fudgen ett par gånger nu (de tar liksom slut när man äter dem!) och har aldrig haft problem med grynighet. Däremot känns den gärn lite fet på ytan när man precis stjälpt upp den i formen. jag håller tummarna för att den blev bra när den stelnat! 🙂

 3. Anna S skriver:

  Såg att jag kommenterat under fel fugde (du fudgar ju på en del ☺) Jag gjorde den med mörk och ljus choklad. Den blev för grynig men smakar ändå bra. Ska prova på att göra den imorgon igen, när jag inte är lika sur över att det misslyckades. 😉

  • Carina skriver:

   Banan och chokladfudgen? Jo det blir en del fudge.. 😀 Vilken av dem var det i så fall som blev grynig? Den mörka eller den vita med banan?

   • Anna S skriver:

    Nä, ”grundreceptet” med mjölkchoklad och 70 % mörkchoklad blandat. Smakar ändå rätt gott så jag gissar att den kommer slinka ner ändå 😊

   • Carina skriver:

    Aha, den fudgen! Men nä, jag har faktiskt ingen aning om vad som kan ha gått snett då.. Den har aldrig blivit sockrig och smulig för mig. Faktum är att ingen av fudgesorterna med kondenserad mjölk någonsin blivit sockrig för mig. jag brukar börja med att värma den kondenserade mjölken över vattenbad med kokande vatten och sen blanda ner hackad choklad och röra runt tills den smält. Skönt att den åtminstone blev ätbar! 😉 Hoppas på bättre lycka nästa gång! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s