Hyacintlager i växthuset!

Det har väl knappast undgått någon vid det här laget att jag älskar hyacinter! Jag tycker att det är så häftigt att en sån där torr och trist lök kan husera en maffig blomma med den mest gudomliga doft! Tyvärr är hyacintsäsongen snart över i butikerna och såvida man nu inte har varit förutseende och drivit upp egna lökar (vilket jag såklart inte varit) så står man snart utan blommor till sina hyacintglas..Så istället passar jag på nu när de överblivna hyacinterna reas ut. Men för att inte alla ska blomma över samtidigt så har jag installerat ett litet hyacintlager i mitt nya växthus!

Här, under ett par lager fiberduk och bubbelplast står de sig bra. Kylan gör att de stannar av lite i utvecklingen (lite som att trycka på en pausknapp) och fiberduken och bubbelplasten skyddar mot oväntade frostnätter (vi har fortfarande bara ”höst” temperaturmässigt här i söder).. Perfekt att bara kunna plocka in hyacinter efterhand som de blommar över inomhus!

2 reaktioner på ”Hyacintlager i växthuset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s