Ikeajulen 2016, del 2: paketpapper & kök. Me likey!!

Efter lite efterfrågningar lyckades jag komma över några bilder på de delar av Ikeasortimentet  jag är extra nyfiken på, nämligen julklappspapper med tillbehör samt lite köksprylar! Vid en första anblick verkar kollektionen gå i samma halvtrista och färglösa skala som resten av Ikeas julsortiment i år…paket4Men tittar man lite närmare så kan man hitta ett och annat guldkorn! Jag är svag för prickiga och randiga paketpapper som de nedan, men jag hade nog kombinerat dem med lite färggladare snören och dekorationer för att liva upp det lite…paket3..och färdiga presentpåsar är alltid tacksamt för de där sista-minuten-klapparna!paket1Kollar man sen vidare så verkar det faktiskt gå att hitta några riktiga favoriter också! Metallicpappren i mitten av högen på bilden nedan t ex, det helröda bara måste jag ha!! Och de röda och grå/gröna med vitt tryck på verkar inte heller helt fel… 🙂paketOch kolla här! Vad som ser ut att vara washi-tape och en massa fina band och snören! ❤diy3Ännu mera washi-tape!! Den med text på tänker jag minsann lägga vantarna på! Och troligtvis den med husen också… 🙂diy2Glitter och fina presentetiketter kan man väl aldrig få för mycket av? Hoppas verkligen att det ingår i sortimentet och inte bara är rekvisita vid fotograferingen!diy1Det verkar som om det finns en lekfullare sida av kollektionen också, mer färgglad och med lite barnsliga tryck. Det blir nog en rulle av varje av de här tre, eller åtminstone det  med paketen samt kaninlandskapet!barnOch för mig som älskar att ge bort hemlagade godsaker i julklapp så kommer de här små askarna och påsarna väl till pass! Och kolla etiketterna på rullen till vänster i bild… De där bara måste jag ha!! 🙂kökMen i övrigt verkar tyvärr kökskollektionen gå i den lite tristare färglösa stilen, snyggt kanske men knappast juligt så den  får nog ligga kvar på hyllan. Åtminstone när jag handlar…kök3Men sen hittade jag de här plåtaskarna, de ser ju superfina ut! Roligt om man kan skriva på dem med vanliga skolkritor!! Och nä, återigen, kanske inte direkt juligt men det kommer ju en tid efter jul också… 😉kök4

Så, en kort sammanfattning, nog sjutton kommer jag att hänga på låset när Ikea släpper sin julkollektion i år! Vad som vid en första anblick inte alls föll mig i smaken visade sig växa och vara så mycket mer när man kollade vidare på detaljerna… 🙂

11 reaktioner på ”Ikeajulen 2016, del 2: paketpapper & kök. Me likey!!

    • Carina skriver:

      Jag tycker att Ikeas julkollektioner kan vara lite spretiga, helt nyskapande dekorationer bredvid näver- och halmpynt liksom, men det finns alltid nånting man fastnar för varje år så man ser ändå alltid fram emot den!! 🙂

    • Carina skriver:

      Ja, det är förstås lite trist… Jag har också en bit till närmsta varuhus, men brukar se till att ha ärenden dit ändå innan jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s