Selmas saga, funderingar kring årets julkalender från SVT…

Jag ska vara ärlig och erkänna att jag varit ganska skeptisk till SVT:s senaste julkalendrar när jag först hört talas om dem; vad är det för juligt med Barna Hedenhös, ett piratäventyr vid medelhavet eller ett Historieätarna för barn..? Men när de väl har börjat sändas och jag sett en snutt här eller ett avsnitt där (svårt att undvika med en sjuåring i huset!) så har jag ändrat inställning. När dopparedan sedan närmat sig har jag oftast varit så fast i programmet att jag bara måste se upplösningen!liten-bild-bloggI år däremot verkar kalendern riktigt lovande redan från början; SVT utlovar ”Magi, äventyr och julstämning” i årets julkalender och beskrivningen lyder ”I Selmas Saga ska en luftskeppsexpedition söka svar på frågan som alla barn ställer sig i jultider: finns tomten? Vi följer åttaåriga Selma, som just har fått ett fruktansvärt besked – hennes fattiga familj ska vräkas från sitt hus. Förtvivlad flyr hon ut i vinternatten och där träffar hon den lustiga forskaren Efraim von Trippelhatt. Han arbetar med en vetenskaplig studie om jultomten och har byggt ett eget luftskepp för att bevisa för sina kollegor i Vetenskapsakademien om tomtens existens. Selma vill också hitta jultomten. Hon hoppas nämligen att han ska kunna uppfylla hennes högsta önskan om att hennes familj ska få behålla sitt hus. Men hur ska hon ta sig ombord på luftskeppet och kan det verkligen ta dem hela vägen till Nordpolen?” Och av miljön i bilderna att döma kommer jag inte bli besviken i år! Snacka om gammeldags julkänsla galore!mg_3269-988x556originalOch som en bonus spelar dessutom Johan Ulvesson en av huvudrollerna och honom diggar jag starkt! Jag tycker att han varit helt suverän i de barnprogram han medverkat i på sistone (Pappas pengar & Livet i Bokstavs-/Mattelandet), dessutom är det inte första gången han dyker upp i julkalendersammanhang. Han var ju med redan som Ville Vessla i Ture Sventon 1989, och har sedan dess dykt upp i flertalet kalendrar, t ex En riktig jul 1997 och Lasse-Majas detektivbyrå 2006..

Så Selmas Saga ska helt klart bli kul att följa! 🙂

4 reaktioner på ”Selmas saga, funderingar kring årets julkalender från SVT…

  1. Jag håller med dig: roligt med en julig kalender i år! Även jag har dock suttit klistrad, men jag tror årets kalender blir något extra minnesvärt i och med att det faktiskt handlar om jul. Ska bli spännande att se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s