Glögg, smaksatt eller inte..? Fler nyheter från Saturnus!

Jag blev så glad igår när jag såg att Saturnus lanserar en hel drös med glöggnyheter i Systembolagets sortiment, och alla smakar glögg!Visst är det kul med smaksatt glögg, att gissa årets varianter och förundras över smakkombinationer man inte trodde var möjliga har absolut sin charm. Men när det väl kommer till kritan och jag sitter där med min mugg med rykande varm glögg så är jag rätt traditionell. Jag vill ha glögg som smakar glögg helt enkelt, på sin höjd med en hint av nån frisk frukt eller bärsmak, t ex mandarin, äpple eller lingon.

Så när jag läste om den skånska äppelglöggen, gjord på äppelvin från Österlen, blev jag riktigt nyfiken! Hot apple cider är en höjdare tycker jag, och jag är ett stort fan av Kiviks Varm & Kall; ett kryddat äppelvin som kan serveras både varmt och kallt. Jag gissar att Saturnus äppelglögg kommer att dra lite åt det hållet smakmässigt.

Övriga nyheter inkluderar flera ekologiska & KRAV-märkta varianter, bl a en rödvinsglögg med lite mindre socker, rödvinsglögg på bag-in-box och en vit vinglögg. Det här gör mig som i mest möjliga mån försöker att handla ekologiskt och kravmärkt riktigt glad! Som storkonsument av glögg ser jag ju såklart gärna att den också är ekologisk… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s