Retro adventsljusstake!

http://precisensan.com

Bild lånad från Precis en sån!

 

Som den sanna loppisnörd jag innerst inne är har jag länge kastat suktande blickar efter Osrams gamla adventsljusstake Fantasi från 60-talet. Jag tycker att den är så härligt poppigt glad med sina små glasprismor och ljusen i olika nivåer, en adventsljusstake med en twist liksom! Men sen är jag ju realist också, och jag vet hur brandfarligt det kan vara med äldre elektriska prylar, så hur fin den än är så har den aldrig fått följa med mig hem. Förräns nu då… För tidigare i våras såg jag i en gammal jultidning att Konstsmide gjort en remake på Fantasi! Men hur det har kunnat ungå min uppmärksamhet tidigare är en riktig gåta, Konstsmides modell kom redan 2012…

Hur som helst började jag leta efter den i våras strax efter min upptäckt och hittade den på Ellos rea! (Taktiskt att handla julprylar efter jul…) Snabbt som attans såg jag till att klicka hem den och några dagar senare landade den i min brevlåda (eller ok, hos mitt postombud då).wp_20160208_08_40_53_proDet var med spänd förväntan jag öppnade paketet. Jag hade ju varken sett, än mindre känt eller klämt på den här ljusstaken innan jag köpte den, så jag var lite rädd att den skulle kännas plastig…wp_20160208_08_44_04_pro Men nej, som tur var besannades inte mina farhågor, ljusstaken är superfin!! Prismorna sitter ordentligt där de ska..wp_20160208_08_43_23_pro ..och den är uppdaterad med en snygg svartvit textilklädd sladd!wp_20160208_08_43_04_proSå nu återstår bara frågan, vilket fönster ska få den stora äran att prydas av den här juvelen i december..? Tur att jag har några månader på mig att fundera! 🙂wp_20160208_08_42_38_pro

4 reaktioner på ”Retro adventsljusstake!

    • Carina skriver:

      Ja, visst är den fin! 🙂 Och nu vågar jag ju faktiskt använda den, till skillnad mot om jag hade köpt en begagnad från 60-talet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s