Dags att rensa ut bland julsakerna?

Ärligt talat, hur många av oss äger inte julsaker som aldrig får åka upp ur jullådan? En gammal luggsliten tomte, nån riktigt wild & crazy juldekoration (som renen nedan, fast han åker fram varje jul, jag älskar honom!) eller den där fula julgranskulan som inte riktigt passar in bland de övriga kulorna i granen..? *räcker skyldigt upp handen*SavedPicture-201516204223.jpgBakgrund: Jag började jobba igen för en dryg månad sen efter att ha varit först gravid i nio månader och sen föräldraledig i nästan två år, vilket betyder att min jobbgarderob var i stort behov av en utrensning/uppdatering. Nu är jag snart klar med garderobsprojektet, och nästan tio stora kassar med kläder har fått hitta nya hem via t ex Tradera & Myrornas, och det känns så skönt att ha det gjort! Men samtidigt lite tomt.. Vad ska jag nu ta mig an för projekt tänker jag..?

Så kom jag att tänka på alla julsaker! Borde man inte kunna göra en utrensning på samma sätt där? Vissa dekorationer vet jag med mig att vi inte haft uppe på 3-4 år, kommer jag någonsin att plocka upp dem igen eller är det dags att de får flytta hem till en ny lycklig ägare som kommer att uppskatta dem bättre?SavedPicture-20151230121134.jpgSå nu har jag bestämt mig, de julprylar som inte åker upp hos oss i år (undantaget saker som är för ömtåliga att ha i närheten av en klåfingrig tvååring, t ex fina julgranskulor i glas som de här ovan..) åker ner i en speciell låda som åker raka vägen till Myrornas!

På detta vis hoppas jag dels att julsakerna kommer att ta mindre plats i anspråk hos oss (förvaringsutrymme är tyvärr en trång sektor i vårt hus), dels kommer själva prylarna förhoppningsvis någon annan till glädje plus att pengarna denne gett för dem går till välgörenhet. Dessutom kommer jag bara har kvar julsaker som jag verkligen älskar och längtar efter att få plocka fram i december! Win-win-win liksom! Kan det bli bättre..? 🙂

13 reaktioner på ”Dags att rensa ut bland julsakerna?

  • Julpussar skriver:

   Precis som jag misstänkte, jag är inte ensam! 😉 Och jag tänker ta tag i det nu till jul, när jag ändå ska ha fram jullådorna och plocka upp julpyntet, det som inte åker fram åker ut istället! 🙂

 1. Tror faktiskt att jag använder alla julpynt vi har!! Men det är kanske för att jag ändå bara bott hemifrån i sju år och de första åren hade vi knappt några julpynt alls. Men i år kommer vi antagligen att ha en äkta gran för första gången så detta år kommer inte plastgranen fram. Hoppas jag 😉

 2. Ja, visst är det skönt att rensortera och bli av med onödigt ibland? Särskilt bra är det ju då att kunna lämna in så att någon annan kan glädjas på nytt! 🙂

  Vi har inte samlat på oss mer julpynt än vad vi behöver, eftersom det inte var så många år sedan varken jag eller min man flyttade hemifrån. Däremot vet jag att det ligger några lådor hemma hos mamma och pappa. Sådant där julpynt jag gjorde som barn, som är charmigt när en är liten, men inte nu längre. Men sånt där är svårt att slänga…

  • Julpussar skriver:

   Ja, saker med ett sentimentalt värde är svåra att göra sig av med. Har nog några sådana i gömmorna jag med när jag tänker efter, men förvånansvärt lite. Kan ha varit så att kvaliteten på mitt dagispyssel inte var den bästa… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s