Adventskalendrar för vuxna?

De senaste åren tycks marknaden för adventskalendrar som riktar sig till vuxna formligen expolderat! Är det inte kalendrar fyllda med choklad, te, kaffe eller whiskey så är det accessoarer, nagellack, hudvård eller doftljus.. Ja, jag har tom hittat en kalender med små provförpackningar av skäggolja!

Själv ställer jag mig lite skeptisk till hela konceptet… Visst om man kanske vill skämma bort någon man tycker om med en kalender, men att köpa en till mig själv? Nä det skulle jag nog aldrig göra (möjligtvis en chokladkalender då)… Jag känner att jag är lite för kräsen i min smak för att uppskatta godtyckliga produkter från ett visst märke. Ta t ex Bodyshops kalender eller Yankee Candles version; visst uppskattar jag mycket ur deras sortiment, men det betyder ju inte att jag tycker om allt! Och att då lägga ett antal hundralappar på en kalender där jag kanske uppskattar hälften av innehållet känns avlägset för mig. Då skämmer jag hellre bort mig med väl valda produkter ur sortimentet som jag verkligen tycker om..

Nä, jag har kanske blivit för gammal och kräsen eller krass för det här konceptet. Inte ens min man får nån kalender av den här typen (även om han lagt sig till med ett snyggt skägg på sistone och kanske skulle gilla en skäggoljekalender). Då köper jag hellre nåt jag säkert vet att han skulle uppskatta och gör en egen paketkalender till honom..

Hur tänker ni om det här? Jag vet att många av mina fellow julbloggare är eld och lågor över den här typen av kalendrar så det kanske är jag som har missat nåt..? Kommentera gärna!

9 reaktioner på ”Adventskalendrar för vuxna?

 1. Jag tycker det är ganska kul, har inte råd med sånt men skulle definitivt köpa Bodyshops om jag kunde, jag är säker på att jag skulle gilla allt i den 😀

  • Julpussar skriver:

   Ja, om man är säker på att man kommer att gilla innehållet så är det ju inget snack om saken!
   Lite som med mig och choklad, eller dottern och Lego… 🙂

 2. Är nästan helt med dig i tanken med de flesta kalendrar förutom när det gäller choklad, lakrits och te =) . Hade en bodyshop kalender en gång i tiden och oj vad det inte var värt det. Massa saker som jag aldrig använde.

  • Julpussar skriver:

   Ja, det är precis det där jag är rädd för, att kalendern är fylld av saker jag inte kommer att använda/uppskatta och då känns det som ett ordentligt slöseri… Men som du säger, vissa saker gillar man ju (choklad & lakrits t ex! 😉 ) och då är det ju en annan sak! 🙂

 3. Jag älskar adventskalendrar med ”saker i” för vuxna. Jag köper kalendrar med nagellack, vilket jag tycker är prisvärt eftersom att jag håller på med nageldesign och har en stor kollektion av nagellack, och tack vare kalendern får jag nya färger att testa och experimentera med. Te ska jag testa första gången i år, hoppas på att det blir lika mysigt som jag tänkt mig. När det kommer till the body shops kalendrar har jag köpt en varje år under de senaste 4 åren. Jag blir nöjd och använder ungefär 80% av produkterna, resten är kanske inte min grej. Som tur är har jag vänner och familj som kanske gillar de produkterna, så kan jag ge bort dem. Jag gillar för det inte chokladkalendrar, de flesta smakar inte så gott och jag gillar inte att bara äta en bit om dagen (jag är en riktig gottegris, antingen mycket eller inget). Men jag tror att det kanske beror på person till person som man gillar kalendrar med saker i eller om man föredrar inget eller bara choklad. Jag gillar att bli överraskad och det är kanske den där extra överraskningen varje dag som gör mig så glad och att jag älskar dessa kalendrar mer? Äch, jag vet inte men det är kul att det finns olika alternativ, så kan alla bli nöjda 🙂

  • Julpussar skriver:

   Ja, men för dig så låter det ju toppen med kalendrar i så fall! 🙂 Just nagellack är väl faktiskt en av de få saker jag eventuellt skulle kunna tänka mig, men jag har redan lite för många flaskor så jag vet inte om jag skulle hinna använda dem.. Och det verkar absolut vara en smaksak det här med kalendrar, och smaken är ju som vi alla vet delad! 😉 Hoppas du får mycket glädje av dina kalendrar i år!

 4. Anna S skriver:

  Jag köpte h&m:s kalender ifjol. Konceptet var roligare i tanken än i verkligheten. Innehållet var lite väl mycket krimskrams för en dam på ca 40 år. Men i år blir det en egengjord vinkalender till maken. En god flarra varje söndag. 🍷

  • Julpussar skriver:

   H&Ms kalender har jag spanat lite i (en spoiler, innehållet i kalendern går att se i webbshopen!) och jag håller med dig angående den.. Men en vinkalender till mannen låter som en superidé! Gjorde själv en ölkalender till min käre man för något år sen och den var uppskattad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s