Julen har kommit till mitt Ikea!

Det blev en utflykt till Ikea i helgen också, och där hade de minsann hunnit plocka fram julen! Redan på köksavdelningen fanns där gott om juliga detaljer; fina plåtburkar, textilier, baktillbehör, porslin & servetter! Men jag lyckades hålla mig i skinnet, det enda juliga som följde med hem var de här fina röda servetterna med granmotiv på.

I år ska jag verkligen försöka låta bli att dras med i köphetsen som lätt uppstår kring jul. Vi har ju redan mer än vi behöver i julpyntsväg och jag vill gärna tänka hållbart och miljövänligt när jag konsumerar, även om det är mycket fint som lockar på julavdelningarna… De här fina plåtburkarna t ex, det var riktigt nära att de slank med i min stora gula kasse innan samvetet sa stopp. Jag har ju redan fler plåtburkar än jag behöver..

Pepparkaksformarna här nedan var egentligen det enda i köksväg jag hade spanat in mig på innan, men där blev jag faktiskt lite besviken. Jag har ju liknande formar från Panduro, men de är liksom bättre konstruerade med en liten fjäderbelastad utstickare så man lätt får ut kakorna ur formen. De här känns som om degen lätt kommer att fastna i, även om de var väldigt söta. Men vad vet jag, jag kanske bara har ett ovanligt kletigt recept på pepparkaksdeg..?

Tom på Swedish Food Market hade det hunnit bli jul, här fanns både glögg, pepparkakor, julmust, pepparkaksdeg och marcipan… De fina plåtburkarna med pepparkakor här nedan hade gärna fått följa med hem, men återigen satte samvetet stopp. Hembakta pepparkakor är ju så mycket godare, och fina plåtburkar har jag redan.

Men allt det här var som sagt bara på köksavdelningen, håll ut litegrann så kommer det snart ett inlägg om det riktiga julavdelningen! 😉

2 reaktioner på ”Julen har kommit till mitt Ikea!

  1. Åh de där muffinsformarna kommer iallafall få åka med mig hem nästa gång jag är på ikea! Perfekt för mina saffransmuffins! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s