2 x biodejt med jultema!

Det är inte ofta jag går på bio numera, i alla fall sällan för mitt eget nöjes skull, men i helgen blev det banne mej hela två biodejter! Bägge dessutom med juliga filmer… ❤

I fredags var maken och jag och såg the Nutcracker and the four Realms som var en urhärlig film! Den kan väl närmast beskrivas som en spinoff på den klassiska historien om Nötknäpparen. Jag älskar ju sagofilmer av typen Narnia & Maleficent så då är det kanske inte så konstigt att jag gillar den här, dessutom är jag ju sen tidigare ett stort fan av Nötknäpparen som balett och det förekommer faktiskt scener ur baletten i filmen!

Kort sagt så kan jag varmt rekommendera den här filmen om du vill försvinna in i en magisk julkryddad sagovärld för en stund. Att rollistan sen kryllar av kända namn gör ju inte filmen ett dugg sämre! 🙂 Tom maken var nöjd med mitt filmval trots att han kanske hellre egentligen sett nån lite manligare film.. (Rolig info: Det var bara vi och ett gäng tjejer i nedre tonåren i salongen och de frågade oss om vi verkligen hamnat i rätt salong innan filmen började…)

I lördags gick vi i stället på bio hela familjen och såg Grinchen! Storyn är mer eller mindre samma gamla historia som alltid (dock med en ensamstående småbarnsmamma i en av huvudrollerna!) men jag älskar ju hela sagan om Grinchen och har nog sett filmen med Jim Carrey närmre 50 gånger…

Den här versionen är precis lika överdådigt julpyntad som man förväntar sig och mycket av berättelsen är på rim, precis som jag vill ha det! Bägge mina barn (9 respektive 4 år) uppskattade filmen liksom vi vuxna (möjligtvis att vi hellre sett den på originalspråk men det kommer nog en möjlighet till det också framöver), så även här måste jag rekommendera ett biobesök om du vill ha dig lite julfeeling till livs!

Och till min stora förtjusning avslutades bägge biodejterna med varm choklad extra allt under en filt på en av stadens uteserveringar!

 

2 reaktioner på ”2 x biodejt med jultema!

  1. Julpussar skriver:

    Ja, men visst är det underbart med sådana filmer! Jag älskar ”sagofilmer för vuxna” om man nu kan använda det uttrycket… Och ja, vi hade väldigt roligt åt deras fråga! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s